Vaknade tidigt i morse, tittade ut genom fönstret där dimman låg som ett tjockt mjölkigt täcke. Skumt väder i dystervintern. Jag är nog inte ensam om att längta efter sommarsol och utomhusaktiviteter. BBQ på Pig Beach vid kanalen i Gowanus t.ex., kall öl vid ett picknickbord, slött söndagssnack och en burgare. Det visar sig att Pig Beach gänget uppenbarligen tycker likadant då de precis öppnat en inomhus utpost av den populära, sommar-pop-up krogen vid Brooklyns utkant. Pig Bleecker heter den luftiga restaurangen ett par kvarter från Washington Square Park där de tar grillkonceptet till nya, konstnärliga höjder och experimenterar med en rök; friterad kyckling som först rökts, rökta revbensspjäll, friterade, rökta torsk fritters med pepparskarp dipsås och krispig ank-confit. Gutbusters, for sure, comfort food som känns rätt i vintermörkret. Badsäsongen är ännu långt ifrån oss.
Bleecker Street är f.ö. en puttrig gata att promenera utmed, från Abington Square, förbi Marc Jacobs lilla butiksimperium och de chica boutiquerna som radar upp sig hela vägen till 7e avenyn. Korsa gatan och gå vidare österut där Bleecker bjuder på diverse matshopping; Murray’s Cheese, alla ostfantasters mesta dröm, Faicco’s italienska delikatessbutik, Amy’s Bread och Grom, den italienska glassmästaren. På andra sidan 6e avenyn ligger Porto Rico Importing Co. där de säljer kaffebönor och té i lösvikt och även serverar en finfin java längst in i den plottrigt trånga affären. Därifrån är det inte långt till Broadway, om du då svänger söderut hamnar du i SoHos gytter.