New York

Helgtips för er som råkar vara i stan

På lördag är det öppet hus på Harlems legendariska Apollo Theater.  Gratis föreställningar, familje-workshops, spoken word, filmvisningar, debatter och en stunds respit från Vita Huset-eländet, mellan 14.00 och 16.00.  Det är ett ypperligt tillfälle att ta en närmare titt på teatern som står värd för den famösa amatöraftonen där strålkastarljuset riktas mot anonyma sångare som sedan blir hushållsnamn.  Typ James Brown, Eartha Kitt, Run DMC, Christina Aguilera, Donna Summers och oräkneliga andra.

Och på söndag avslutas det kinesiska nyårsfirandet med en färggrann parad.  Förvänta dig drakar, confetti, smällare, trummor och glatt oväsen.  Det hela startar kl. 13.00 vid Mott och Hester Street och traskar nerför Mott, svänger på Division Street och ålar sig upp för Eldridge Street för att gå i mål vid Forsyth och Grand Street.  Det är tuppens år nu, så grattis till alla er som är födda 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005 samt alla just nyfödda.   Enligt kinesiska horoskopet är ni praktiskt lagda och rådiga, ni använder vad ni har tillhands för att skapa framgång utan att ta för många risker.  Ni arbetar hårt, talar i klartext och har en stil som gör er unika.  Gung hey fat choi!

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Detta inlägg postades i Helgtips, New York, Tidningen RES den av .

Om argotnewyorksecrets

Världen är mitt vardagsrum, New York är mitt hem. I 17 år har jag utforskat det Stora Äpplet, från skal till skrutt, det finns idel godbitar som jag vill dela med mig av. Jag skriver om mode, konst, design, resor, mat och dryck för diverse tidskrifter, både svenska och internationella. Här på bloggen dukar jag upp ett smörgåsbord av New Yorks mest smakliga företeelser. "From soup to nuts", som det heter på engelska. Följ mig på Instagram: @argotius The world is my livingroom, New York is my home. I have been nibbling at the Big Apple for the past 16 years, from peel to core. There are plenty of sweet tidbits I want to share with you. I write about fashion, art, design, travel, food and drink for various Swedish and international magazines. On this blog I serve a smorgasbord of New York's tastiest phenomena. From soup to nuts, as they say over here. Follow me on Instagram: @argotius. X


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *