New York

Serieteckningsgeniet R. Crumb

Aline-Kominsky-Crumb-Robert-Crumb-SILO

Nästa vecka är sista chansen att se serietecknaren Robert Crumb och hans fru Aline Kaminsky-Crumbs värld på David Zwirner Gallery i Chelsea.  Missa inte!  Det är inte ofta som man får sig ett gapskratt i galleri-svängen där det mest är tillknäppt, tyst och seriöst.  Bägge konstnärer är kultförklarad tecknare, deras verk är groteska, mänskliga, ofta själv-nedlåtande, men på ett humoristiskt, ironiskt sätt.  Över 30 ramade verk berättar parets privata, intima stories.  Sista dagen är den 18e feb.

Och när du ändå är i Chelsea, ta en lov förbi klassiska krogen El Quijote i Chelsea Hotel-byggnaden.  Sätt dig i baren, beställ ett par tapas, drick ett glas Rioja och förundras över att denna institution fortfarande finns kvar, helt orörd, i originalförpackning, med patina och sägner som hänger i klungor.  Helt sanningsenligt är inte maten så mycket att skriva hem om, stämningen däremot är fantastisk.

Aline Kominsky-Crumb and Robert Crumb, “Aline Kominsky-Crumb & Robert Crumb: Drawn Together,” (2016), ink and watercolor on paper, poster for the exhibition at the Cartoonmuseum Basel (courtesy of the artists)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Detta inlägg postades i konst, New York, Tidningen RES den av .

Om argotnewyorksecrets

Världen är mitt vardagsrum, New York är mitt hem. I 17 år har jag utforskat det Stora Äpplet, från skal till skrutt, det finns idel godbitar som jag vill dela med mig av. Jag skriver om mode, konst, design, resor, mat och dryck för diverse tidskrifter, både svenska och internationella. Här på bloggen dukar jag upp ett smörgåsbord av New Yorks mest smakliga företeelser. "From soup to nuts", som det heter på engelska. Följ mig på Instagram: @argotius The world is my livingroom, New York is my home. I have been nibbling at the Big Apple for the past 16 years, from peel to core. There are plenty of sweet tidbits I want to share with you. I write about fashion, art, design, travel, food and drink for various Swedish and international magazines. On this blog I serve a smorgasbord of New York's tastiest phenomena. From soup to nuts, as they say over here. Follow me on Instagram: @argotius. X


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *