New York

Shoppingtips x 2

För det är du värd…en gnutta shopping…
De ena tipset är arty, intellektuellt och kulturellt, det andra är fluffigt, chict och hipt.  Välj själv!  Det ena utesluter inte det andra.

Dover St Market 2

Fashiondrömmar
Kliv in på Dover Street Market och trilla rätt ner i Alice i underlandets kaninhåla av otippade förtjusningar. Det här är en boutique, ett mini-varuhus dekorerat med handplockad magi, ett extravagant tempel till bredden fyllt av habegär, trompe-l’oeil effekter och psykedeliska detaljer. ”Ett vackert kaos” som modeskaparen Rei Kawakubos själv uttrycker det, japanskan som designat denna drömplats för modeälskare, och geniet bakom det chica märket Comme des Garçons. Här väntar sju våningar och en yta på 1 900 kvadratmeter som görs om totalt var sjätte månad för att locka oss tillbaka för ytterligare nya shoppingtjeck på hörnet av Lexington Ave och 30th Street.

Dover St Market 1

 

Konstfantasier
Underbart plottriga boklådan Printed Matter växte ur sina lokaler och flyttade till större för något år sedan. Det betyder fler konstböcker att bläddra i, fler tidskrifter och monografier, ytterligare signerade verk av nutida konstnärer samt t-shirts, vykort, dammsamlare och andra kulturella godbitar att glädjas åt. Printed Matter ordnar även utställningar med vinstänkta vernissager, garage-rockiga konserter, föredrag och boklanseringar på 11th Ave och 26th Street.

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Detta inlägg postades i New York, Shopping, Tidningen RES den av .

Om argotnewyorksecrets

Världen är mitt vardagsrum, New York är mitt hem. I 17 år har jag utforskat det Stora Äpplet, från skal till skrutt, det finns idel godbitar som jag vill dela med mig av. Jag skriver om mode, konst, design, resor, mat och dryck för diverse tidskrifter, både svenska och internationella. Här på bloggen dukar jag upp ett smörgåsbord av New Yorks mest smakliga företeelser. "From soup to nuts", som det heter på engelska. Följ mig på Instagram: @argotius The world is my livingroom, New York is my home. I have been nibbling at the Big Apple for the past 16 years, from peel to core. There are plenty of sweet tidbits I want to share with you. I write about fashion, art, design, travel, food and drink for various Swedish and international magazines. On this blog I serve a smorgasbord of New York's tastiest phenomena. From soup to nuts, as they say over here. Follow me on Instagram: @argotius. X


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *