New York

East Village bar-doldis

bf8acb6db09b59c3915cfc2c57de729f

Det var en sen afton bland vänner i en East Village lya, jag höll nästan på att låta raka skallen – det verkade som en helt logisk idé i den stunden – och hade det inte varit för Gerhard som tog mig på en tillnyktrande promenad runt kvarteret innan hans kompis faktiskt drog igång rakapparaten hade min kväll slutat hårlös.  Jag var ny i stan, omtumlad, berusad av NYC, hög på energin och de oanade möjligheterna, med ett och annat skrubbsår på knäna (”Let’s do lunch!”, ”I’ll call you” – floskler som folk säger men som de inte alltid menar, som blåögd svensk litar man ju på att den där personen faktiskt ska ringa).  Vi bestämde oss för att gå ut och ta ett sista glas snett över gatan, på Sake Bar Decibel, en liten kultförklarad bar som fortfarande ruvar en halv trappa ner på 9th Street, runt hörnet från Second Avenue.  Det är som att stiga rätt ner i en grynig japansk film från 60-talet, det är trångt, mörkt, kantstött, de har ett löjligt rep framför ingången och gud nåde den som själv vågar haka loss det och kliva in oinbjuden.  Det är japanskt, japanerna gillar regler, här väntar man tills man blir kallad.  Det är sake du ska dricka här, de har en lång-lång lista på risdrycker från hela Japan, samt smårätter för dem som inte vill pimpla på tom mage.  Varje gång jag promenerar förbi Decibel-trappan med den lilla ”On Air” neonskylten som lyser röd när stället är öppet, tänker jag på den kvällen då jag nästan blev skallig, det var en av de första barerna jag jag besökte när jag flyttade hit, det är fortfarande en favorit.  Gå dit du med!

Sakebar-Decibel-3

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
East Village bar-doldis, 6.0 out of 10 based on 1 rating
Detta inlägg postades i Bar, Izakaya, New York, Tidningen RES den av .

Om argotnewyorksecrets

Världen är mitt vardagsrum, New York är mitt hem. I 17 år har jag utforskat det Stora Äpplet, från skal till skrutt, det finns idel godbitar som jag vill dela med mig av. Jag skriver om mode, konst, design, resor, mat och dryck för diverse tidskrifter, både svenska och internationella. Här på bloggen dukar jag upp ett smörgåsbord av New Yorks mest smakliga företeelser. "From soup to nuts", som det heter på engelska. Följ mig på Instagram: @argotius The world is my livingroom, New York is my home. I have been nibbling at the Big Apple for the past 16 years, from peel to core. There are plenty of sweet tidbits I want to share with you. I write about fashion, art, design, travel, food and drink for various Swedish and international magazines. On this blog I serve a smorgasbord of New York's tastiest phenomena. From soup to nuts, as they say over here. Follow me on Instagram: @argotius. X


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *