New York

Bästa parken

IMG_1293

Det är omöjligt att inte älska Central Park, men det är också möjligt att fly asfalten på annat håll.  Härom morgonen hoppade jag på BX7 bussen på Broadway vid 175e gatan och cruisade upp till Wave Hill, en undangömd, lite åsidosatt park ett snäpp norr om Manhattan, där sömniga Riverdale möter Bronx, stadsdelen som för övrigt är döpt efter Jonas Bronck som kanske eller kanske inte var smålänning, beroende på vilken historiker man ska tro. Wave Hill är en doldis på en höjd, med spektakulär utsikt över Hudsonfloden, parken vecklar ut sig över 11 hektar, med vilda odlingar, en pergola, ett växthus och böljande grönska samt ett par burgna hem.  Teddy Roosevelt bodde här som barn, Mark Twain hyrde godset några år innan J.P. Morgans affärspartner köpte det.  Till och med den famösa dirigenten Arturo Toscanini kallade Wave Hill sitt hem i tre år under Andra världskriget.FullSizeRender 2
Bronx må låta långt bort men det är lätt att ta sig hit, det finns till och med en gratisbus om det känns krångligt att åka kommunalt hela vägen.  Caféet serverar chic afternoon tea och gräsmattorna är som gjorda för en lugn stund med god bok.  Central Park i all ära, men Wave Hill är snäppet mer exklusiv.FullSizeRender 3

FullSizeRender

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Detta inlägg postades i Bortom NY, New York, Park, Tidningen RES den av .

Om argotnewyorksecrets

Världen är mitt vardagsrum, New York är mitt hem. I 17 år har jag utforskat det Stora Äpplet, från skal till skrutt, det finns idel godbitar som jag vill dela med mig av. Jag skriver om mode, konst, design, resor, mat och dryck för diverse tidskrifter, både svenska och internationella. Här på bloggen dukar jag upp ett smörgåsbord av New Yorks mest smakliga företeelser. "From soup to nuts", som det heter på engelska. Följ mig på Instagram: @argotius The world is my livingroom, New York is my home. I have been nibbling at the Big Apple for the past 16 years, from peel to core. There are plenty of sweet tidbits I want to share with you. I write about fashion, art, design, travel, food and drink for various Swedish and international magazines. On this blog I serve a smorgasbord of New York's tastiest phenomena. From soup to nuts, as they say over here. Follow me on Instagram: @argotius. X


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *