New York

Himalaya i New York

FullSizeRender

IMG_1236

Med flit tystlåtet.  Rubin museet i Chelsea bjuder till reflexion.  Det är en privatägd institution som fokuserar på konst och kultur från regionerna kring Himalaya, med en permanent kollektion tibetansk konst.  Utställningarna utforskar buddismens och hinduismens ikonografi och symbolism samt de spirituella traditionerna och ritualerna som tillhör dessa religioner.  Buddha- och Bodhisattva statyer, antika målningar, skrifter, sirliga objekt, intrikata mandalor och ett helt tibetanskt altare finns att beskåda i lokalerna som en gång i tiden hyste varuhuset Barneys.  Det vilar en ironi i detta, det som en gång i tiden var kommersialismens högborg har nu blivit ett tempel för asketism.  Kvar finns endast den vackra Andrée Putman-designade spiraltrappan. IMG_1240
Just nu pågår utställningen The world is Sound som uppmanar besökarna att lyssna med hela kroppen och titta närmare på hur ljud och hörsel präglar vår vardag och historia, våra traditioner och hela vår existens.  Tankeväckande och – trots att det handlar om ljud – tystlåtet.
Henri Cartier-Bressons fotografier från Indien är också värda en titt.  India in Full Frame pågår till den 4e sept.IMG_1232

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Detta inlägg postades i konst, Museum, New York, Tidningen RES den av .

Om argotnewyorksecrets

Världen är mitt vardagsrum, New York är mitt hem. I 17 år har jag utforskat det Stora Äpplet, från skal till skrutt, det finns idel godbitar som jag vill dela med mig av. Jag skriver om mode, konst, design, resor, mat och dryck för diverse tidskrifter, både svenska och internationella. Här på bloggen dukar jag upp ett smörgåsbord av New Yorks mest smakliga företeelser. "From soup to nuts", som det heter på engelska. Följ mig på Instagram: @argotius The world is my livingroom, New York is my home. I have been nibbling at the Big Apple for the past 16 years, from peel to core. There are plenty of sweet tidbits I want to share with you. I write about fashion, art, design, travel, food and drink for various Swedish and international magazines. On this blog I serve a smorgasbord of New York's tastiest phenomena. From soup to nuts, as they say over here. Follow me on Instagram: @argotius. X


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *