Barcelona

Lanzarote, en rymdupplevelse på jorden!

Vilken ofrivilligt lång bloggpaus jag tagit, efter högsäsongens galna tempo bestämde jag mig för att ta en vecka semester och besöka Lanzarote, en vulkanö som är del av Kanarieöarna. Min vistelse på Lanzarote var helt magisk, som att semestra på en annan planet. Det som fascinerade mig mest (utöver att det kändes som om det fanns fler tyskar än kanarier på ön) är de fantastiska landskapen, bergen, havet, de hundratals lavatäckta slätterna och de unika vindistrikten. Dessutom lugnet, vi hade hyrt ett hus på den norra sidan av ön, och här såg vi fler rovfåglar än människor. Så istället för att skriva om Barcelona i detta inlägg tänkte jag dela med mig av mina bästa Lanzarote-tips.


 


Los Jameos del Agua

Under lördagskvällen besökte vi lavagrottan Jameos del Agua på norra Lanzarote, under lördagskvällarna är det nämligen både djs och livkonserter i denna spektakulära grotta som dessutom, kvällstid, är upplyst på ett vackert sätt. Ett hett tips är att klä upp sig lite och komma dit vid 21.00 på lördagskvällarna för att äta middag i restaurangen (som dessutom serverar bra mat) och sedan ta en drink och lyssna på livebandet. Jag kan lova er en magisk kväll! http://www.discoverlanzarote.com/jameos_del_agua.asp


Parque Natural de Timafaya

Jag var till en början otroligt skeptisk till att besöka naturparken då jag läst massor om vilken turistfälla det var med kamelfärd, busstur och olika spektakel på plats… men til slut övertalade en vän från Lanzarote mig att åka dit, och det är jag glad för. Under den skumpiga bussfärden genom detta enorma lavalandskap får du lära dig mycket om öns historia, natur och hur vulkanutbrotten på ön påverkat kulturen. Förutom de vackra landskapen har du också en fantastisk utsikt över havet.

Fundación César Manrique

Om du är intresserad av konst och design är ett besök i César Manriques hem ett hett tips. Då Manrique designat de flesta kända byggnader och kommit att bli en symbol för Lanzarote så är detta nästan ett måste, jag älskar hans sätt att bryta gränsen mellan inne och utemiljöer samt hans 60-talsinspirerade stil.

Playa Papagayo

Playa Papagayo på södra Lanzarote är en av de finaste stränderna som dessutom har två härliga barer med utsikt och musik.

Bodega El Grifo

Bodega el Grifo är Lanzarotes äldsta vingård och här kan du beställa en guidad tur på engelska av bodegan som avslutas med en vinprovning. Då både vinet och sättet de producerar vinet på Lanzarote är unikt, är detta ett väldigt annorlunda besök. Absolut värt att lägga en eftermiddag på. Dessutom är området och byarna runt omkring fyllda av bra små affärer och restauranger.
http://www.elgrifo.com/en

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Lanzarote, en rymdupplevelse på jorden!, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *