Efter att ha vunnit otaliga priser för årets bar är Paradiso baren på allas läppar. Denna hemliga bar, gömd bakom en retro kylskåpsdörr i det lilla snabbmatskafét Pastrami Bar, är det ballaste som hänt Barcelona i barväg på många år. Väl bakom kylskåpsdörren möts du av en lång upplyst träbar vars rundade former klättrar sig upp längs väggarna och täcker hela taket. Lokalen känns modern men för också tankarna till arkitekten Antoni Gaudi och den katalanska art nouveaun. Matmenyn är sober, här kan du välja mellan rökt makrill och rökt pastrami i olika former. Drinkmenyn däremot, skapad av en av spaniens bästa mixologer, är långt ifrån sober. På Paradiso finns över tjugo egenskapade cocktails, alla serverade i olika glas, kannor och kärl. På cocktailmenyn finner du många ovanliga smakkombinationer och drinkarna är ibland nästan för vackra för att vilja dricka upp.
Carrer de Rera Palau, 4, 08003 Barcelona
/Ida Mogren (svensk guide, sommelier och grundaren av resebyrån When In Barcelona)