Jonas Guide Hotellägare i Kapstaden

Måsen

Jag är inte bara hotellägare och bloggare utan även krögare som det heter så fint…jag blir mer kreativ ju mer jag har omkring mig…desto mer jag har att göra desto mer hinner jag.

Jag delegerar mycket till min personal, något som tagit lite (mycket) tid att lära mig.

Krögare hjärtat gjorde en extra frivolt när jag åt på den nya restaurangen i Kapstaden, Sea point (det område som är på stark  tillbaka gång nu (läs Nytorget Stockholm).”La moutte” måsen… var namnet.Ligger 150 meter från havet…

Inhyst i borgmästerns gamla villa på huvudgatan Regent road i Sea point.Varje stadsdel i stan hade borgmästare förr, nu är det en central!

Huset är en skön blandning av alpstuga, toskansk uteplats och art deco inredning.

På något sätt kommer alltid Kapstaden undan med stilblandningar som inte skulle funka i Sverige…

Matsalen är ombonad och brasor brann i alla öppna spisar det är bara tidigt vår här, så alla tycker det är kallt…20 grader…

Ägaren var på plats vilket alltid ger en extra stämning på en restaurang.Han kommer från Johannesburg och öppnade restaurangen med två av sina gamla high school vänner för 5 månader sedan!

Maten och servicen var TOPPEN .För att inte tala om priserna kolla här:

Grillad sparris med pocherat ägg pecorino kräm och bearnaisesås relish

Grillad hälleflundra med rostade grönsaker confit potatis och sås bourride( som en låttare ailoi)

Citron suffle med karamel sås och hasselnötsglass

Kaffe x2

Halv flaska pinotage…


Det blev jag vad tror ni?

250 sek…..för allt!

Så nu förstår ni varför Kapstaden kallas för ”value for money destination”…

Bickley house mitt ena gästhus ligger 10 minuters promenad från restaurangen.När ni kommer hit låt mig eller min personal boka bord på ”la moutte”

För det kommer att behövas!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +3 (from 3 votes)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *