London

The Horniman Museum

För exakt en vecka sedan besökte jag The Horniman Museum i Forest Hill, södra London. Sedan jag slutade på Goldsmiths College 2007 är det sällan jag är söder om Themsen, men The Horniman Museum är faktiskt värt ett besök. Det är ett naturhistoriskt museum som har mycket intressanta afrikanska klädesplagg och skulpturer, samt ett akvarium och ett helt rum fullt med stuffy, uppstoppade djur (älskade ugglorna!) Framförallt känns det som om det är en bra utflykt för barnfamiljer, jag går egentligen hellre på gallerier, men det är trevligt, stort och har en ganska fin trädgård på baksidan. Mycket barn, som alla älskade fiskarna, och akvariet var nästan bäst – även om karnevalkläderna från olika kulturer inte heller var dumma!

Frogfish, helt underbara. Jag vill typ ha en sån.

Muséets framsida

Versailles-vibbar på trädgården

Den enda riktigt dåliga saken med Horniman är att deras café bara har riktigt, riktigt sunkig mat. Går man på typ V&A eller British Museum så brukar man iallafall kunna äta helt okej – V&A har ett superfint fik, BM har iallfall hyfsade mackor – men här var det alltså smörgåsar med stelnad ost som sedan skulle grillas igen, euw. Ät innan, alltså, och kanske någon annastans än i Forest Hill – det är inte det finaste området i London.

Nu beger jag mig till V&A och Grace Kelly-utställningen eftersom jag lyckades missa pressvisningen, och sedan vidare till en pubquiz i Soho – älskar, älskar pubquizar, brukar vara jättekul! Frågan nu är bara om East London-line har börjat gå än eller om jag måste ta buss…hmm.

The Horniman Museum
Horniman Museum & Gardens, 100 London Rd, Forest Hill, London, SE23 3PQ.

www.horniman.ac.uk

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *