London

Helgen

Hade en mycket trevlig helg och vecka, som började i onsdags då jag och Christin gick till Pure Groove, en skivaffär som säljer independent-musik och hade gästdj:s från Paris, i Smithfield

Le DJ Francais

På lördagen gick jag till Brunswick Centres matmarknad med några kompisar – varje lördag på sommaren (tror jag) har det här köpcentret i Bloomsbury en marknad med mat från hela världen. Mina kompisar åt argentinsk stek, dumplings, paella och chorizo-sandwich. Själv åt jag bläckfiskbollar med teriyakisås:

Bläckfiskbollar med teriyaki och wasabi-majonnäs, sjukt gott!

Chorizo-sandwich ståndet

Senare på lördagen begav jag mig till fantastiska Tate Modern som firade sin tioårsdag med en konst-och musikfestival den här helgen. Det var kanske inte riktigt lika kul som jag trodde att det skulle vara – lite ny konst, mycket folk, och musikuppträdandena hade vi dumt nog inte bokat biljett till. Men det var trevligt, och promenaden från Tate till Borough Market i den tidiga sommarsolen och sjuttongradiga värmen var underbar.

På Tate, No Soul For Sale-uställningen

Sedan gick vi till puben och åt ostbricka och antipasti och drack rosévin, gick till ytterligare en pub och hamnade till slut på en house-fest på Old Street och då gav jag faktiskt upp och gick hem. Mycket bra helg!

Suddig jag och Karis på The Spurstowe

Och idag var ännu mer dramatisk än helgen – jag var på bussen på väg in till Angel när en kille snodde min iphone! Jag tänkte mig inte ens för utan sprang efter, skrikandes och svärandes, vilket ledde till att en annan kille också började jaga tjuven som nästan blev påkörd och till slut gav upp och bara släppte min telefon på marken. Win! Har nu skaffat telefonförsäkring och är djupt tacksam för vänliga medmänniskor som hjälpte till att jaga killen  – och det här hände utanför ett fik och säkert fem pers frågade om jag var okej, om jag var skadad, etc. Väldigt fint, och lite kul att imponera på sig själv – jag är uppenbarligen tuffare än somliga tror, för att citera Mowgli. Eller bara dumdristigare.

Pure Groove Records

6-7 West Smithfield,
London
EC1A 9JX

www.puregroove.co.uk

Brunswick Centre

Marchmont Street
London WC1N

www.brunswick.co.uk

Tate Modern

Bankside
London SE1 9TG
http://tate.org.uk/modern/
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

One thought on “Helgen

  1. Gunnel

    Modigast! Ibland reagerar hjärna före förnuftet och den här gången var det ju bra. Men gör inte om det mitt i natten i ett folktomt område – please!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *