London

Akari

Hade ju som sagt föräldrabesök den här veckan och igår gick jag och min mamma till Akari, en japansk restaurang på Essex Road i Angel som jag har velat prova ett tag – och vi blev verkligen inte besvikna. Akari serverar japansk mat, öl och sake, och det är inte särskilt dyrt men maten var fantastisk! Vi åt en liten sashimi-tallrik som bestod av åtta-tio sashimibitar som verkligen smälte i munnen – helt fantastisk lax, tonfisk, räkor och scallops (vilket lexikonet kallar pilgrimsmussla, även om jag aldrig hört det ordet tidigare) och väldigt, väldigt fräscht. Även rättikesalladen och min Chicken Katsu var underbara – räktempuran med djupfriterade grönsaker kan man dock hoppa över, det blev väldigt mycket frityr. Restaurangen är belägen i en gammal pub och det var en hel del gäster även klockan sju en tisdagskväll, som alla åt mat som fick det att vattnas i munnen på en.

Här rekommenderar de att man provar många olika små rätter, vilket givetvis är det roligaste sättet att äta asiatisk mat på iallfall, men de grillade och friterade huvudrätterna är stora som en mindre huvudrätt, åtminstone de vi provade. Det är också kul att äta japanskt på en mindre centralt belägen plats – Akari känns som en lokal restaurang som ändå lyckas hålla en väldigt hög standard. Rekommenderas varmt om man är i Angel, tröttnat på Wagamama och Yo!Sushi och vill äta genuin japansk mat. Tänker gå tillbaks så snart som möjligt.

Akari

196 Essex Road, Islington, London N1 8LZ

www.akarilondon.co.uk

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

One thought on “Akari

  1. Pingback: Mera mat | London Calling


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *