London

Museum, mode, människor

Jag tar bara foton på båtar i den här staden – kollade kameran och det är båtar, vatten, båtar, båtar och lite hus. De gigantiska paradhusen längs med vattnet (Östermalm?) får mig att tänka på Paris, och gårdagens Prideparty (jag lyckades tajma min resa med Stockholm Pride, yes!) var som att vara tillbaks i östra London, fast med mer clean-looking människor och mindre knark. Festen hölls i Färgfabriken och det serverades färsk frukt och jordgubbsshots med gelehallon, folk dansade som galna till Beyoncé och i ett av rummen hölls det i Danceaoke – som karaoke, men istället för att sjunga följer alla dancemovesen som visas på en stor skärm. Så, så kul, och kanske en hint att jag ska sluta anta att man bara kan ha kul i London – både Berlin och Sthlm har hittills bevisat att så inte är fallet…

Idag begav jag mig till Moderna Muséet för att se de permanenta utställningarna samt Ed Ruscha. Jag var en sådan otrolig sucker för popkonst så länge, och gillar fortfarande Ruscha, men trots att det var en bra utställning känns han fortfarande så fast i en stil som inte varit radikal på länge att hans nya verk framstår som icke-relevanta, eller i värsta fall som en del av industrin som han tidigare använt sig av mer kritiskt. Roligare var det att se Yinka Shonibares Vasaskepp i en flaska:

Shonibare är nämligen den brittiske artisten som gjort den senaste installationen för Trafalgar Squares fjärde pelare, som huserar tillfälliga konstverk. I London ser skeppet ut såhär:

Bild härifrån

Men jag har givetvis inte bara varit kulturell utan även shoppat litegrann – förutom Pridefestivalen lyckades jag nämligen också komma hit under slutreorna. Det blev en bomullsjacka på Acne:

…som ser ut såhär på en modell:

Hemskt nöjd, och planerar en second hand-runda i stan imorgon innan det bär av tillbaks till London på söndag. Jag börjar få lite, lite hemlängtan nu, trots att det varit en fantastisk semester…

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *