London

Yohji Making Waves

Så, igår begav jag och Christin oss ut i solen och tog East London Line ner till fina Wapping för att see Yohji Making Waves-utställningen på The Wapping Project. Jag gillar Wapping, ett område som ligger precis vid Themsen. Här finns ett piratskepp, har jag för mig, och massor med vackra gamla lagerhus som gjorts om till lägenheter. The Wapping Project är ett helt fantastiskt konstgalleri som också har en restaurang – det är inte särskilt stort, men en hemskt, hemskt fin lokal:

Restaurangen

Utanför ingången kunde man beundra ett stolträd som faktiskt skapats av en kompis till mig – Jenny jobbade nämligen för set designern Nicola Yeoman, kvinnan bakom det häftiga trädet.

Väl inne var det dags för Yohji-uställningen, som kanske snarast är en upplevelse mer än en utställning. En av Yamamotos klänningar har hängts uppochneri ett vattenfyllt, nermörkt rum, och upplyses underifrån så att den dominerar hela rummet. Samtidigt speglas klänningen rättvänd i vattnet, så att det är som att se ett spöke under vattenytan.


Åh, det var så fruktansvärt vackert. Att bara gå och titta på verket är gratis men för fem pund får man också bli rodd runt det i en liten båt, vilket vi givevis var sugna på. Väl värt pengarna – det är en nästan kyrklig stämning inne i rummet. Jag gjorde en kort film av det, men den är tyvärr för stor för att lägga upp här. Rekommenderar att ni går och ser det här – det är som sagt bara ett rum och tar inte ens en halvtimme, men man skulle kunna kombinera det med ett besök på restaurangen. TimeOut skriver: ”Much of the food we’ve tried here has been inspirational and deliciously unpredictable,” vilket jag tycker låter frestande.

Efter Yohji  promenerade vi tillbaks till tunnelbanan i vårsolen:

Jag, med blå hårtoppar som tyvärr inte syns…

Åkte tillbaks till Shoreditch och drack vin i en beer garden, åt vietnamesiskt och gick slutligen på en fest för nya numret av Volume Magazine:

Christin gick hem och jag mötte upp med Cassie och Sara och stannade lite längre.

Sedan blev vi alla rätt slut och gick hem.

Så, en mycket händelserik onsdag – denna dagen ett liv, liksom. Idag ska jag gå och klippa håret och eventuellt gå til Alibi i Dalston, men det är nog troligare att jag stannar hemma och tittar på Never Mind the Buzzcocks på BBC iPlayer…Men, som sagt, ta er till Wapping Project om ni är i London och vill se något lite annorlunda. Fantastiskt ställe.

The Wapping Project

Wapping Hydraulic Power Station
Wapping Wall, Lonodn, Greater London E1W 3ST

www.thewappingproject.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)

4 thoughts on “Yohji Making Waves

 1. nadja

  hejsan! Jag och 5 vänner ska åka till London första helgen i Juni förhoppningsvis, och jag tänkte ifall du kunde säga vilka ställen vi måste besöka? vi alla är 17 åringar och älskar mode 🙂 ! Affärer vi måste besöka, matrestauranger som är rätt billiga osv 🙂 det skulle vara till stor hjälp! =)
  kram Nadja.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 2. londoncalling Inläggsförfattare

  Hej Nadja! Perfekt tid på året att åka till London måste jag säga! När det gäller ställen att besöka rekommenderar jag att gå till alla marknaderna i östra London på en söndag – du kan läsa mer här, där jag har länkat till deras hemsidor – och Portobello Road, en marknad i fina Notting Hill, på fredagen eller lördagen – helt fantastisk, med hur mycket prylar och second hand som helst! Besök helst Portobello på fredagen när det är färre turister 🙂 Även urfina varuhuset Liberty och stora varuhuset Selfridges är kul för shoping, och häftiga Dover Street Market (Rei Kawakubo från Comme des Garcons skapelse) för mer avant garde-mode. I östra London, i Shoreditch och vi Brick Lane, där marknaderna ligger, finns också hur mycket second hand-affärer som helst. I centrala London, vid oxford Circus, hittar ni alla kedjorna, som Topshop, Zara, Oasis och New Look. För mat, kolla kategorin ”Mat” i bloggen så hittar ni mina billigaste restaurangtips i öst och centrum. Ha en jättetrevlig resa!

  Kram Cajsa

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 3. Pingback: Bye bye, Wapping Project | London Calling

 4. Pingback: Women: New Portraits | London Calling


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *