London

Smog

Londondimman är inte lika farlig som folk säger – nuförtiden är det inte lika illa som London beskrivs i Sherlock Holmes-böcker, eller som scenerna från London Fog i Mad Men (mer deprimerande har London aldrig sett ut!) Men How to be a Retronaut har publicerat ett gäng bilder av femtiotalets London, och där ser man verkligen hur Londondimman ser ut när den är som värst…

Den tiden är ju som tur är förbi nu – för tillfället har London 25 grader varmt och strålande solsken. Men planerar man ett höstbesök kan jag rekommendera att ta med sig paraplyet – Londonregnet är nämligen fortfarande allomslutande när det väl börjar, och den fuktiga, råa dimman som ibland rullar in över staden i oktober/november är inte att leka med.

Bilder från How to be a Retronauts  fascinerande bildserie från december 1952.


VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *