London

High Line, high rise

Har anlänt i New York och älskar redan staden. Inte bara för att tunnelbaneresan från JKF var som tagen från The Wackness eller för att folk är så trevliga, utan för att det är den enda gången jag varit på ett ställe som är så välbekant och samtidigt så fullständigt nytt. Efter alla filmer som utspelar sig här kan man liksom staden, men det är så märkligt att se den i 3D! Väldigt häftigt. Vi började gårdagen med hamburgare på stället där Harry mötte Sally (jag vet; inte min ide men det var väldigt charmigt!,) Katz, som också är New Yorks äldsta delicatessen.

Sedan gick vi Bleecker Street upp till High Line, en park som anlagts på en gammal tågräls. High Line är ett bra exempel på innovativ stadsplanering; man har skapat en alldeles ny del av staden utifrån något som redan fanns men inte användes. Och det är populärt – här hängde alla från barnfamiljer till folk från en modetidning som fotade en stackars modell som bar skinnjacka i den 29-gradiga värmen.

Blommor på rälsen

Utsikten från High Line

Avslutade dagen med billig sushi och beer pitchers – kanske den bästa uppfinningen någonsin! – på ett ställe på Avenue A, och sedan med vin på fina Epistrophy. Om jag inte bodde i London skulle jag flytta hit in a heartbeat…

Och nu har jag ätit en frukostbagel (when in Rome…) och ska möta kompisar för att ta färjan till Staten Island och sedan ska vi turista i Central Park och eventuellt gå över Brooklyn Bridge. Hittills har New York mer än väl uppfyllt mina förväntningar; det är verkligen, verkligen en helt fantastisk stad.

Katz

205 EAST HOUSTON STREET
NEW YORK CITY 10002

katzsdelicatessen.com

Epistrophe

200 Mott Street

NY 10012

epistrophycafe.com


VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *