London

Nya King’s Cross

Få ställen i London har förändrats så mycket så snabbt som King’s Cross, som bara när jag flyttade hit för nio och ett halvt (jeez) år sedan fortfarande hade uselt rykte och så mycket prostitution och kriminalitet att man inte gärna ville gå runt där själv på kvällen. Men nu har ju närliggande St. Pancras fått en uppryckning då den är en Eurostar-terminal, och dessutom har anrika, välrenommerade modeskolan Central St Martins flyttat hit från dess fina, gamla lokaler vid Holborn. För att inte tala om att St Pancras Renaissance Hotel återställts till sin forna storhet, så det var väl bara naturligt att stationen själv var nästa mål. På måndag slås dörrarna upp till den nyrenoverade stationen, som nu kommer ha ett torg utanför entrén samt tegeldekorationer som inte varit synliga sedan 1952, då stationen öppnade. Konstigt att tänka sig att den bara legat där i sextio år, King’s Cross känns som en sådan gammal Londoninstitution.

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)

One thought on “Nya King’s Cross


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *