London

OS är här…

…och det är så mycket bättre än vad vi alla trodde att det skulle bli! Under hela detta året har det i princip bara talats om hur jobbigt det skulle bli, att det skulle vara hur mycket trafik som helst, hur många turister som helst, och att man lika gärna bara kunde lämna London medans OS pågick. Istället har transportsektorn klarat trafiken bra hittills (även i Stratford där huvudarenan ligger) och Englands guld har gjort de allra flesta på riktigt bra humör. Tillochmed vanligtvis sura men roliga Charlie Brooker är positiv:http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2012/aug/05/olympics-better-than-looked-on-tin

Älskar f.ö. Guardians bild på engelske cyclisten och guldmedaljvinnaren Wiggins som på något sätt är det mest engelska man kan tänka sig (frisyren!) och landets nyaste idol:

Så alltsomallthar OS hittills varit en oväntat positiv upplevelse. När jag var inne i stan tidigare i veckan var där visserligen mycket turister – men jag var i Covent Garden och då får man litegrann skylla sig själv. Och då besökarantalet faktiskt sjunkit på muséer, teatrar och restauranger i Londons West End så är just nu faktiskt ett alldeles utmärkt tillfälle att vara kulturell – teorin är att både Londonbor och turister hört att det skulle bli helgalet runt OS och därför håller sig hemma eller har lämnat stan, så för oss som är kvar finns det desto mer utrymme. En win-win faktiskt! Fast nu ångrar jag verkligen att jag inte försökte få biljetter för att se någon av tävlingarna…

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +4 (from 4 votes)

3 thoughts on “OS är här…

 1. Claes

  Hej Cajsa!
  Har du något insidertips var man bäst ser OS-avslutningen? Gärna i östra London och gärna nära Olympiastadion så man ser fyrverkerierna…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 2. londoncalling Inläggsförfattare

  Hej Claes! Jag missar själv avslutningen eftersom jag är i Göteborg men hade jag varit i London så skulle jag sett den på The Counter Café i Hackney Wick. Det är ett trevligt cafe som kommer att ha en OS-avslutningsfest. De har en terrass som man kan se fyrverkerierna från och kommer även att visa avslutningen. Kostar pengar, dock – 15 pund om man bokar i förhand och tio på dörren – men jag tror att det kommer att vara ett av de bästa ställena att se avslutningen på, och det är mycket nära stadion! Länk här: http://thecountercafe.co.uk/ och flyer här: https://twitter.com/thecountercafe/status/232871365265461249/photo/1/large

  Mvh/ Cajsa

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 3. Claes

  Tack – perfekt ställe. Man kunde höra The Who spela från altanen. Och fyrverkerierna hade vi nästan rakt ovanför 🙂 Tack igen!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *