London

Chartwell

Hur mycket man än älskar London så kan det vara skönt att lämna stan ibland. Som igår, när jag hade mina föräldrar på besök och vi bilade ner till Chartwell, Winston Churchills hus. Det är fantastisk natur i området Kent, där huset ligger, och väl framme finns det mycket att titta på i huset och en gigantisk trädgård. Dessutom hade vi jättesoligt, fint väder.

Absolut värt ett besök om man är intresserad av historia; huset har bibehållits i princip som det var när Churchill bodde där och är fullt av nutidshistoria. Intressant att känna att man kom honom in på livet litegrann!

Vi kan ju säga att jag sänkte medelåldern ganska rejält, dock – förutom en bebis var jag nog den enda där under fyrtio, mycket pensionärer! Chartwell drivs av National Trust, föreningen som tar hand om hus och trädgårdar av kulturhistoriskt intresse, och det kostar 11.50 pund i inträde. National Trusts hemsida är ett måste att kolla upp för den som vill besöka natursköna områden eller historiska hus i England.

Chartwell

Mapleton Road, Westerham, TN16 1PS

www.nationaltrust.org.uk/chartwell/

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)

2 thoughts on “Chartwell

 1. Alex

  Bra tips! Var pa Chartwell for lange lange sen med min familj och min farmor som var 80-nanting och hade kommit over fran Sverige. Hon hade svart att ga och fick aka i Churchills privata hiss. Hon var mycket uppspelt over det! Kolla ocksa in Eltham Palace. Jattefint (”art deco glamour”!) och latt att ta sig till aven om man inte har bil, ligger i sydostra London.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 2. londoncalling Inläggsförfattare

  Tack! Ja, det var ett rättså häftigt ställe! Missade dock den privata hissen men det låter ju hemskt kul. Och Eltham borde man kanske kolla upp…

  Mvh/Cajsa

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *