London

Nyår

Nyår i London är, precis som i alla andra städer, en superbra ursäkt för att få klä upp sig (hej lösögonfransar,) dricka mousserande vin (eller champagne, om man har råd…)  och se fyrverkerier. Fast i London händer det alltid så himla mycket olika saker att folk redan pratar om sin nyårs-FOMO (Fear Of Missing Out) och planerar så långt i förväg de kan! Jag ska på middag på en bar i Hackney, känns som ett bra sätt att spendera nyårskvällen åtminstone t.o.m. tolvslaget. Minns nyår för två år sedan när vi var hemma hos min vän Zhan i Dalston på förfest; jag hade halvrosa hår och vi rusade till Shacklewell Arms för deras nyårsfest och lyckades turligt nog komma in fem minuter innan tolvslaget. I fjol var jag hemma hos en kompis vid Victoria Park och drack cava och såg fyrverkerier från ett hustak på tolvslaget och sedan drog vi till Hackney Wick, har jag för mig, för Leisures nyårsparty i ett gigantiskt warehouse. Hur kul som helst; sedan tappade jag bort alla och hoppade i en black cab med en marockansk chaffis och pratade olika nordafrikanska matrecept (jag bodde med en algerisk kock ett tag) hela vägen till Clapton och efterfest. Vansinnigt roligt!

Knepet i London är, enligt mig, att vara ett gäng som håller sig på ett ställe (kanske bara den lokala puben?) till tolv och så går man ut efteråt. Dår får man garanterat spendera tolvslaget med de man gillar mest och sedan kan man festa loss utan att vara stressade över att behöva hinna vara någonstans prick tolv.

Några ställen som har nyårsfester som jag funderar på att gå till senare är Shacklewell Arms, Alibi, och Sebright Arms/Comadisco (där två kompisar DJar,) fast troligast är nog att det blir husfest eller lite mer cava på min vän Daras bar Bar Kino i Homerton.

Är man i centrala London tycker jag att man ska bege sig ner så nära Themsen som möjligt för att se fyrverkerierna South Bank. Och glöm inte att det är gratis transport i London på nyårsafton; från 23.45 till 04.30. Finns alltså ingen ursäkt att inte go all in!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *