London

MoMA

Inget New York-besök är komplett utan en visit till MoMA, The Museum of Modern Art. Den här jättebyggnaden på 53rd Street har HUR mycket konst som helst på sex våningar, och en trevlig restaurang. Jag var mest intresserad av utställningen om popkonstnären Claes Oldenburg – hans fantastiska uppblåsbara hamburgare och konstgjorda bakelser är konst som man blir glad av. Min kamera kraschade när jag lade upp bilderna från utställningen, så det får bli instagram/telefonfoton här.

Oldenburg

Förutom en massa tavlor som man känner igen (Van Goghs Starry Night, tex.) finns här också så mycket helt random saker att man kan gå runt hur länge som helst. I ett av rummen hade de till exempel ställt ut Another World, ett dataspel som jag älskade när jag var typ nio eller så (fast tyvärr hade det låst sig och gick inte att spela…) och Myst, en annan dataspelsklassiker. I ett annat hittade man en jätteskulptur av LBJ och ett lejon i en stekpanna.

Och så visades Edvard Munchs ”Skriet”, ganska häftigt att ha sett den.

Så, se till att besöka MoMA om du är i NYC men var beredd på att det tar tid – vi var där inne i fyra timmar…!

TRANSLATION: No New York visit is complete without checking out MoMA, the Museum of Modern Art on 53 Street. The museum has an insane amount of art spread over six floors, and a nice restaurant. I was mostly interested in the Claes Oldenburg-exhibition, love his inflated hamburgers and fake cupcakes. MoMA has lots of pieces that you’ll recognize, including Van Gogh’s Starry Night, but also loads of fun, random things – found Another World and Myst, two computer games that I played when I was like nine or so, in one of the rooms. The LBJ sculpture and lion in a pan were also pretty cool, and MoMA is currently also showing Munch’s The Scream. All in all, MoMA is a must but make sure you have plenty of time to see everything – we were there for four hours.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *