London

Electric Cinema & Diner

Jag ska gå på bio ikväll och se Gimme the Loot:

YouTube Preview Image och det påminde mig om att jag tänkt skriva om Londons kanske bästa bio, Electric Cinema, ett tag nu. Jag har skrivit om Aubin Cinema tidigare och älskar fortfarande den bion, men Electric Cinema är liksom Aubin men ännu lyxigare – kanske inte så konstigt när den drivs av medlemsklubben Soho House. Den jättefina salongen har djupa, mjuka fåtöljer som man gärna slår sig ner i, och kashmirfiltar gömda i fotstöden. Den välutrustade baren inne i salongen säljer, förutom salted caramel icecream (så gott!) alkohol, kaffe, och inslagna hamburgare från fina restaurangen Electric Diner som ligger vägg i vägg och som också är värd att besökas, fantastiskt god amerikansk mat som burgare och revbensspjäll, och fin inredning:

Enda nackdelen med bion (förutom priset eh: 18 pund/fåtölj) är möjligtvis att det bara är en salong, så det visas bara en film åt gången här – men om den visar något man vill se så är det en superb bioupplevelse. Jag såg Terence Malicks To the Wonder och trots att den filmen är tråkigare än ett matteprov så var det helt okej att se den här eftersom bion är så fin!

Bra recept för en perfekt Londonlördag skulle väl vara att vandra runt på Portobello Market för att sedan äta middag på dinern och se en film på bion? Se för guds skull till att boka först bara, det är ett populärt ställe!

TRANSLATION: I’m going to see new film Gimme the Loot tonight and that reminded me that I’d meant to write about the Electric Diner and the Electric Cinema in Notting Hill for a while now. It’s kinda like the brilliant Aubin Cinema in Shoreditch that I’ve written about before but even more luxurious since it’s run by Soho House. The soft armchairs come with cashmere blankets hidden in the footrests and the well-stocked bar has drinks, coffee, salted caramel ice cream (win!) and amazing cheeseburgers from Electric Diner next door. Electric Diner is SO worth a visit too – brilliant American-style burgers, ribs and more, and it’s a lovely-looking restaurant.

The only downside to Electric Cinema (apart from the 18 pounds you gotta pay per seat…) is that since it’s such a small cinema it only screens one film at the time, but if it’s showing something you wanna see, go! I watched Terence Malick’s To the Wonder there and even though that film is more boring than a maths exam, it was a nice experience because the cinema is so goddamn cool. So for a pretty perfect London day, a stroll around Portobello Market followed by dinner at the Diner and then a film at the cinema would be hard to beat – but for God’s sake, book in advance…!

Electric Cinema
191 Portobello Road
London
W11 2ED

www.electriccinema.co.uk

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)

2 thoughts on “Electric Cinema & Diner

  1. Pingback: Regniga dagar | London Calling

  2. Pingback: Supershoppingtips i helgen | London


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *