London

Konst i Olympic Park

OS var ju något av det bästa som hänt London de senaste åren/ever och allt från öppningsceremonin till avslutningsceremonin firades grundligt i staden, där alla plötsligt var OS-besatta. Arvet från spelen är inte bara ett ökat sportintresse i landet utan även en radda nya byggnader och parker i Stratford där de hölls. En av dem är Queen Elizabeth Olympic Park som innefattar flera av OS-arenorna och som officiellt öppnar i juli. Fina konstcentret Barbican har valt parken för sin Open East Festival, två dagar med musik, mat, teater, design och konst. Festivalen börjar på ettårsdagen av olympiska spelen, den 27e juli, och det kostar 9.50 pund i inträde. Biljettinfo finns här och man får företräde om man bor i områdena nära stadion, typ Hackney och Tower Hamlets!

Förutom parkfestivalen kommer Barbican att hålla i en hel del andra konstevents också – jag vill se Leandro Erlich’s Dalston House, en ny konstinstallation på Ashwick Street av ett viktorianskt hus. Ser riktigt häftigt ut!

Info om Dalston House hittar ni här. Om ni ändå är på Ashwick Street, missa inte Dalston Roof Park och min vän Solis mat på Café Oto (tors-sön.)!

TRANSLATION: I kinda miss the Olympic spirit of last summer; that was one of the best things to happen to London in the last couple of years/ever. The legacy lives on in the East tho, where a lot of new buildings and arenas opened in Stratford. Brilliant art center The Barbican has chosen the Queen Elizabeth Olympic Park as the venue for its Open East Festival, which looks pretty good – more info here. I’m also interested in seeing artist Leandro Erlich’s contribution to the Barbican’s Beyond Barbican  program, an art installation in Dalston on Ashwick Street. While you’re at Ashwick Street, don’t miss Dalston Roof Park and my friend Soli’s food at Café Oto! (Thu-Sun.)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *