London

Cambridge Calling

London i all ära, men ibland är det skönt att se något annat! Jag är väldigt oberest i England tyvärr men i lördags hade jag och min syster bestämt oss för att besöka Cambridge. Hade faktiskt varit där på en familjeresa men det var typ ’96, så det kändes som om det var dags igen! Dessutom kunde man få väldigt billiga biljetter – vi åkte på en Greater Anglia Duo-biljett, som var en returbiljett för två pers och bara kostaed 24 pund. Väl där (tar typ 1h 20min på tåg från Liverpool Street) blev jag jätteimponerad över hur fin staden är.

Cambridge är så gammalt att man kan vandra runt och snubbla över vackra byggnader överallt. Allra finast var nog King’s College, som började byggas 1446 och blev färdigt 1544.

Det var mulet när vi kom men sedan sprack det upp lagom tills att vi kom ner till floden, the River Cam, där turister provade punting, när man sitter på en platt båt som stakas fram. Vi hade inte planerat att prova men en ihärdig kille övertalade oss – spela svår här, vi fick ner priset från 16.50 pund/person till 12.50 – och det var typ dagens bästa beslut. Cambridge ska ses från vattnet.

Instagrammade givetvis, det är ju inte varje dag man är på en båt.

Maja i början av båtfärden

Jag (med djävulshorn!)

Båtfärden tar typ 45 minuter och de berättar roliga fakta och studenthistorier om collegen man passerar.

Så åk inte till Cambridge utan att prova punting, det är urmysigt! Cambridge fick mig dessutom lite att önska att jag var 18 och kunde börja universitetet igen, då skulle jag gå här och ha preppy kläder och sparka löv på hösten och åka båt hela sommaren. Som taget ur nån klassisk engelsk roman. Stannade i staden i fem timmar och sedan satte vi oss på tåget tillbaks, helt slut. Avslutade lördagkvällen med födelsedagsdrinkar för en kompis på Spurstowe Arms och stupade i säng.

Cambridgebiljetter bokas förresten med fördel på www.thetrainline.com.

TRANSLATION: As much as I love London, sometimes it’s nice to see something else. Last Saturday me and my sister Maja went to Cambridge to admire the old houses and colleges and try punting for the first time. The city is really breathtakingly beautiful in places, part of me really really wish I was 18 again and could start studying there. I’d wear super-preppy clothes and big scarves and go punting (totally the highlight of our trip!) every summer. It’s a lovely, lovely place and pretty cheap to get to – we got Greater Anglia Duo tickets, two return tickets for £24, super cheap! Try www.thetrainline.com for tickets.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +5 (from 5 votes)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *