London

Who you gonna call?

Det finns ”vanliga” kultfilmer och så finns det filmer som är en så stor del av det kollektiva medvetandet att man bara behöver säga en catchphrase och så vet alla vad man menar. Ghostbusters hör givetvis till de senare. Trots att det är 29 år sedan den hade premiär så verkar alla fortfarande gilla Ghostbusters, kanske också mycket på grund av att alla hipsters älskar Bill Murray (skrev Ill Murray first; freudian slip för att han är så ill?) Future Cinema brukar ju anordna jättevent runt kultfilmer, där de bygger upp hela filmens värld runt själva screeningen, och gissa vilken det var dags för nu…. Jag var på Future Cinemas första event för två år sedan när de visade Lost Boys. Det var tyvärr inte sådär jättebra men den här gången var det helt fantastiskt!

Dress code: 1984 fashion

Jag och min kompis Ingrid började med att ta ett foto med Ghostbustersbilen utanför, som var fylld med Ghostbusterna själva. Managern på hotellet The Sedgewick dit vi kommit för att delta i Diane von Shattenburgs Fashion Council Gala sprang omkring utanför, skällde på personalen och varnade för spöken. Sedan gick vi in och möttes av det här:

En gigantisk balsal full av folk klädda i 80-talsfestkläder eftersom temat ju var Fashion Council Gala 1984. Dessutom fanns det en bar, ett antal matställen, snygga ghostbusters, ett rum fyllt med bevismaterial och mycket annat kul.

SÅ kul – eftersom alla är involverade i filmen och eventet blir det flera timmars ren verklighetsflykt. Skrattade i princip konstant i fyra timmar…! Fick inga bra bilder på mina och Ingrids kläder – alla blev suddiga, men vi reppade iallafall med rosett i håret och draperad klänning (jag) och världens absolut största puffärmar (Ingrid.)

Suddiga men väldigt glada

Ghostbusters-eventet är verkligen inte billigt – kostar £38.20 – men det är så mycket mer än en filmvisning och vi stannade och dansade efter filmen och tappade hakan flera gånger av saker som skedde utanför skärmen. Nästa gång de visar något som jag gillar kommer jag garanterat att vara där. Älskade det.

TRANSLATION: Last Saturday me and my friend Ingrid went to the Ghostbusters event hosted by Future Cinema at The Sedgewick Hotel (or, you know, the brilliant Troxy) and that was some of the most enjoyable four hours of my life lately – SUCH a good time! The place looked amazing and was brilliantly interactive; the ghostbusters and other characters were clearly having a lot of fun, and the crowd was getting down. Costs £38.20 so not the cheapest night out, but I’m definitely going again the next time they show a film that I like – it is so, so enjoyable.

Biljetter hittar ni här/tickets here: http://futurecinema.co.uk/tickets.html

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +3 (from 3 votes)

One thought on “Who you gonna call?

  1. Pingback: Filmtips | London Calling


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *