London

BAO London

Ett av mina mer regelbundna frilansjobb är att skriva om mattrender i London för Fast Food Magazine, något som verkligen är jätteroligt – det finns i princip inget som jag tycker är roligare än att skriva om nya restauranger; skulle vara att skriva om nya barer då, möjligtvis! För förra numret skrev jag om Gua Bao eller hirata buns, som de också kallas – urgoda, ångkokta bullar fyllda med kött och grönsaker. I samband med det pratade jag med Shing Tat Chung som är en av grundarna till BAO London, en fantastisk Bao-bar vid Netil House, men eftersom det mesta inte kom med i tidningen pga. för lite plats så tänkte jag skriva om det här istället!

Shing Tat Chung, Wai Ting och ErChens kärlek till mat och resor till Taiwan inspirerade dem till att starta BAO. De är ett av flera företag som säljer just gua baos, en ganska nischad maträtt som har blivit otroligt populär. ”Jag tror att folk tycker att det är kul med koreansk och vietnamesisk mat, till exempel, som inte har blivit ändrad för att tilltala västerländska smaklökar utan behållit sina originalingredienser,” säger Shing.

BAO har som sagt en egen liten minirestaurang vid Netil House där de säljer sina gua baos fyllda med bland annat friterad kyckling och fläskkött, och de använder ofta lite ovanligare ingredienser än andra street food-ställen. ”Vi försöker att importera så mycket från Taipei som möjligt, särskilt taiwanesiskt te men även en särskild sorts gåsfett och lagrad soja,” säger Shing. ”Vårt kött kommer från en fantastisk slaktare som heter Flock & Herd.”

Så småningom hoppas de på att kunna öppna en större restaurang, men tills dess är det Netil House som gäller, och då och då dyker de även upp på olika matmarknader. Håll utkik efter BAOs matstånd, det är verkligen riktigt god och annorlunda mat. På Netil House är det öppet 12 till 16.30 på lördagar. De ska ha öppet till jul men kolla hemsidan för säkerhets skull!

TRANSLATION: Earlier this autumn I interviewed Shing Tat Chung of BAO London for an article on gua bao for Sweden’s Fast Food Magazine. Due to space and time constraints his answers didn’t get published, so I thought I’d post some of them here instead! Read it (badly) translated (by Google) here. I really, really love BAO’s food, which can be found at Netil House on Saturdays. Go check it out if you like Asian food, it’s open until Christmas but you can always have a look on their website to make sure!

BAO Netil Market

23 Westgate St, London Borough of Hackney, London E

All pictures courtesy of BAO apart from #2 from TheSkinnyBib and #5 from the Gourmet traveller.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +3 (from 3 votes)

2 thoughts on “BAO London

  1. Pingback: Oh my Bao | London Calling

  2. Pingback: BAO på Lexington Street | London Calling


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *