London

Come on you Gunners

Förra veckan fick jag en av de roligaste pressinbjudningarna någonsin, nämligen att få se Arsenal, mitt Londonlag, möta Fulham hemma på Emirates Stadium. Jättekul med ett Londonderby och så bjöds det dessutom på en mycket god lunch innan, allt arrangerat av Visit Britain. Jag tog tunnelbanan till Arsenal Station och fotbollsfebern började redan där, med stånd som sålde mössor, halsdukar, flaggor etc.

Blev givetvis ännu mer pepp när vi väl kom till fina Emirates Stadium:

Innan matchen började fick vi lunch i pressdelen av restaurangen.

Lite finare mat än vad jag associerar med fotbollsmatcher (typ varmkorv på Malmö Stadion) och väldigt gott. Sedan var det matchdags och vi tog oss ner till läktaren. Det är bara sittplatser på engelska stadium och man får inte dricka alkohol på läktarna, eftersom landet vill undvika fotbollshuliganism till varje pris. Men det var fantastiskt bra stämning och hög sång, och supportrarnas lycka var total när hemmalaget vann med två-noll – båda målen gjordes av Santi Cazorla, som serenerades av Arsenal-fansen med ”Ohh, Santi Cazorla” – såhär:

 

YouTube Preview Image

 

Om man gillar fotboll så är Premier League– matcher en svårslagen upplevelse! Biljetter är ganska dyra dock – kolla klubbarnas hemsida, och man kan också ringa och kolla om de säljer några biljetter på själva stadion. Visit Britain påpekar att det brukar vara lättare att få biljetter till mindre klubbars matcher, och att man inte ska köpa av svartförsäljare, så kallade ticket touts, eftersom de biljetterna kan vara oäkta.

Men det är väl värda pengar om man får tag på en biljett – fotboll är ju något av en religion i England, och det märks verkligen när man går på match.

Här finns länkar till biljetter i hela England: http://www.premierleague.com/en-gb/matchday/tickets.html eller kolla Londonklubbarnas hemsidor innan ni åker!

TRANSLATION: Visit Britain kindly invited me to see the Arsenal-Fulham game last Saturday at the Emirates Stadium. It was such an amazing experience; I really enjoy football but had never been to a Premier League game before, and Arsenal is my team so it was perfect. We were also served a really lovely lunch before the game, which ended 2-0 to Arsenal. The supporters were happy and it was the perfect result to en an already pretty great day. I would love to go to a game again soon; so, so much fun.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +4 (from 6 votes)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *