London

Tubestrike & sjukdom

Fina ölglas iallfall!

Så, egentligen hade jag tänkt skriva om On the Bab, en ny koreansk restaurang på Old Street som jag var på igår och som var mysig, även om jag inte var jätteimponerad av deras bibimbap – inte het nog och man fick ett stekt ägg på toppen istället för ett rått (som man sedan blandar med den heta maten.) Det var inte dåligt men inte alls så gott och genuint korenskt som jag trodde att det skulle vara (och ja, jag är en såndär wanker som tycker att det är roligare ju mer autentisk maten känns. So sue me.) Sedan vaknade jag imorse och var illamående och dålig i magen; kan ju bero på att jag åt mycket friterad mat och mycket kimchi, men kan också bero på att standarden inte var hög nog. Så, jag kan inte med gott samvete rekommendera On the Bab, undvik. Vill man ha god asiatisk mat i området så finns ju både Kêu! och en massa andra bra vietnamesiska nära!

Illamående i kombination med att det är tubestrike, alltså tunnelbanestrejk här idag, gjorde att jag ganska snabbt gav upp tanken på att åka till jobbet – fyra fullpropadde bussar körde förbi utan att stanna, och det var bara nr 38. På den linjen har de tydligen f.ö. satt in riktigt gamla bussar för att folk ska kunna komma till jobbet (fast det hjälper kanske inte så mycket när det är kö från tyo Angel  till Piccadilly…!) Jag såg dem tyvärr inte men David Fletcher har bildbevis:

Så, sängdag idag, Inte helt fel, Förmodligen även imorgon, när strejken fortsätter – räkna med att det är svårt att ta sig in till centrum på morgnarna och hem på eftermiddagarna tills på fredag när den slutar.

TRANSLATION: I was gonna write about Korean restaurant On the Bab on Old Street that I went to yesterday with some friends, but after waking up this morning with what might be food poisoning, might just be me having overdosed on fried food and kimchi, I’m not really feeling like recommending it! If you want tasty Asian food by Old Street go to Kêu! instead, or one of the Vietnamese restaurants in the area. So sickness, combined with the fact that all the buses to work were rammed due to the tube strike, meant that today’s been a complete duvet day, which is actually kinda lovely. Bummed I missed the old buses that TfL put in service to alleviate the strain on the normal ones though!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +3 (from 3 votes)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *