London

Konstutställningar

Har min ena lillasyster på besök och vi har varit Londonkulturella och besökt lite gallerier, först Whitechapel Gallery i fredags.

Där såg vi dels Kader Attias verk ”Continuum of Repair: The Light of Jacobs Ladder,” som var gratis:

Men framförallt var vi där för den stora utställningen om tyska collagekonstnären Hannah Höch. Väldigt djupgående och häftig utställning om en konstnär som verkade från 1920-talet till 1970-talet i Tyskland och skapade fantastiska, ofta samhällskritiska collage.

Bra och fascinerande konstverk av en kvinna som man önskar att man varit kompis med. Höchs konst känns fortfarande aktuell – och inspirerande. Igår var vi och hälsade på i två mycket sjukare konstsinnen, när vi såg bröderna Chapmans utställning på fina Serpentine Sackler Gallery i Hyde Park. Utställningen, som heter Come and See efter Elem Klimov film om andra världskriget, är underhållande och väldigt, väldigt makaber.

Förutom de hemska modellkrigsscenariorna där plastsoldater blir torterade tillsammans med Ronald McDonald-dockor så fanns det ett antal Ku Klux Klan-medlemmar  i Birkenstocks och randiga strumpor, och smiley-face flaggor som gav lyckosymbolen en väldigt fascistisk vibe.

Hannah Höch pågår till den 9e mars och kostar £9.95; Chapman-utställningen är gratis men slutar idag.

TRANSLATION: My youngest sister is visiting from Sweden and we’ve been cultural: first we visited the Hanna Höch-exhibition at Whitechapel Gallery and then the Chapman brothers’ exhibition Come and See at the Serpentine Sackler Gallery. They’re both good in different ways; the Höch one is fascinating and makes you wish you’d known her; the Chapman one entertaining and very macabre. Come and See finishes today but Höch is on til March 9.

Hanna Höch info: www.whitechapelgallery.org/exhibitions/hannah-hch

Chapman info: www.serpentinegalleries.org/exhibitions-events/jake-and-dinos-chapman-come-and-see

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +4 (from 4 votes)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *