London

Söder om floden – Meantime Brewery Tour

I Greenwich, söder om floden Themsen, hittar man nollmeridianen, som används som referens för tidsangivelser världen över. Själva meridianen ligger inne i vackra Greenwich Park:

Vi kom för sent för att ta den klassiska bilden med en fot på varsin sida meridianen och fick nöja oss med att beundra den fantastiska utsikten från Royal Observatory istället, här uppifrån ser man bland annat Londons alldeles egna linbana!

Fast vi var inte i Greenwich för utsikten utan för att gå på en brewery tour! Sist jag och min syster gjorde det så var det på Camden Town Brewery och det var jättebra. Den här gången var det dags för  Meantime Brewery i Greenwich. Vi började med ett besök på det gamla bryggeriet, som ligger fint nere vid vattnet.

Här kan man dricka extremt god öl och äta fish n’chips som var helt okej, men jag rekommenderar det mer för ölen än för maten. Sedan tog vi bussen till deras nya bryggeri som är oändligt mycket större och ligger i mer av ett industriområde. Här började man också med ölprovning.

Men själva turen var inte värd priset (15 pund.) Killen som höll i det verkade vara mer intresserad av att dra dåliga skämt (inklusive ett zigenarskämt; extremt jobbigt och opassande) än av att berätta om deras öl, och dessutom pratade han med en väldigt bred cockneydialekt som till och med jag hade svårt att förstå. Så åk absolut till Greenwich och besök det gamla bryggeriet för en öl, men skippa deras brewery tour!

TRANSLATION: Me and my sister went to Greenwich a little while ago to go on a brewery tour at Greenwich Brewery, after going on one at Camden Town Brewery last year that was really good. The Greenwich one wasn’t that great, unfortunately – the guy who was the tour guide seemed more interested in telling bad jokes (including a gypsy joke; racist and awkward) than telling people specifics about the beers, and his cockney accent was so strong that even I had problems understanding it. Before going on the tour we went to the old brewery for a drink and some food, and that was really nice, so if you do got to Greenwich, I’d recommend that but not the entire tour!

The Old Brewery
The Pepys Building, The Old Royal
Naval College, London SE10 9LW

New Brewery & Visitor Centre

Lawrence Trading Estate, Blackwall Lane, London SE10 0AR

www.meantimebrewing.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +3 (from 3 votes)

5 thoughts on “Söder om floden – Meantime Brewery Tour

 1. Josephine

  Jag var på Meantime Brewery tour för ett år sen. Jag och mitt sällskap tyckte killen var jätte bra, du måste ha haft en annan guide…? Vi fick en bra tur genom bryggeriet, mycket historia om öl från dåtid till nutid och bra genomgående provsmakning.

  Tack för härlig blogg!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 2. londoncalling Inläggsförfattare

  Men gud vad konstigt! Vi måste haft olika guider – hade er en gigantisk ölmage som han gärna visade upp? Vår gick runt utan tröja på i slutet av turen…!

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 3. Christine&Paris

  Nej men det är ju Maja! Gud vad random, haha. Jag snubblade in här av en slump för jag googlade London-bloggar (var precis där och fick lite mersmak) och så kommer det upp en bild på en av mina vänner! Visste inte ens att hon precis var där. Är ni systrar? Så kul!

  Hälsa henne från hennes Malmö-vän Christine 🙂

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 4. londoncalling Inläggsförfattare

  Hej Christine, gud vad knäppt! Yes, hon är min syster och är ofta i London och hälsar på. Extremt roligt sammanträffande, ska texta henne och hälsa nu, haha! 🙂

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 5. Pingback: Ölhelg på Mother Kelly's och Crate | London Calling


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *