London

Botany

Idag gick jag och hälsade på en kompis som jobbar deltid på Botany, en fantastiskt fin liten blomster-och inredningsaffär i Clapton. Den snygga butiken har ett bra citat i fönstret:

Och inne finns en massa blommor, mest kaktusar och succulenter (som jag nästan stavade suckulenter, eh) – brukar inte vara mina favoritblommor; jag gillar vilda, yviga blommor, men här var de jättefina – snyggt med så många på ett ställe!

Här finns också en del fina snittblommor om man vill göra en sommarbukett:

Framförallt är allting så himla välarrangerat, det är väldigt inspirerande. Blev sugen på jättemycket olika succulenter men nöjde mig med en.

Kolla öppettiderna innan ni besöker den bara, eftersom jag inte tror att den är öppen alla dagar i veckan. Absolut något för den som gillar trädgård!

Åt lunch med min kompis Anna inne på Botany, en god macka från mysiga caféet 46B längre ner på gatan. Och jag dricker sällan kaffe men deras var jättegott. De hade också fint och grönt inne; Clapton verkar väldigt inne på växter för tillfället. Förmodligen fullt av hipsters med gröna fingrar…

TRANSLATION: Visited lovely flower and interior design store Botany in Clapton today to see my friend Anna, who works there. The store sells mainly cacti and succulents (which I nearly spelt suckulents, eh) not usually my favourites – I like my flowers wild and blowsy – but it really worked here, they look so amazing all together! It helps that the store is beautifully arranged; it also sells notebooks, watering cans and other items for the home and garden. Really inspiring; I wanted to buy loads of succulents but one had to be enough. Definitely worth a visit if you like flowers and gardening – just check opening times before going as I don’t think it’s open all the time. I also had lunch in Clapton, a sandwich and great coffee from cosy café 46B, which also had some nice flower arragements – I guess Clapton is filled with green-fingered hipsters these days!

Botany

5 Chatsworth Road, E5 0LH

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +4 (from 4 votes)

4 thoughts on “Botany

 1. Annelie

  Jag har en kompis som är illustratör och hon säljer sina födelsedagskort på Botany 😉 jättefin butik och gatan för den delen 🙂

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 2. londoncalling Inläggsförfattare

  Ja, där är verkligen fint nu – Clapton har blivit så himla mycket mer posh sen jag var där första gången typ 2011 🙂 vad kul att din kompis säljer där, deras kort var ursnygga!

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 3. Pingback: Trädgårdstrendspaning | London Calling

 4. Pingback: Supersnabbtips | London


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *