London

Nya grannar

Mole Man var en halvgalen man som bodde typ två minuter från mig i De Beauvoir. Fram till 2006, när kommunen satte stopp för det, byggde han en jäkla massa tunnlar under sitt hus som så småningom spred sig tjugo meter ut och in under grannarnas hus…Han höll på med det här i FYRTIO år trots grannarnas klagomål, och orsakade tillochmed ett jätteströmavbrott när hans grävande ruckade på en elkabel. 2008 tvingades han flytta ut till en lägenhet högt upp i en council estate där han inte kunde gräva neråt. Han dog två år senare.

Nu har huset köpts på auktion av konstnärsparet Tim Noble & Sue Webster. Extremt roliga grannar och det ska bli väldigt intressant att se vad de gör med det – de vill tydligen göra en studio i det som återstår av tunnlarna. Läs mer om det i Anotherartikeln som jag tagit fakta och foto från!

TRANSLATION: The half-crazy Mole Man used to live about two minutes away from me in De Beauvoir. For over 40 years he dug tunnels below his house, which eventually extended out for twenty metres and made his neighbours repeatedly complain to the council. His digging once disrupted an electrical cable, causing a power cut in the neighbourhood, and created a hole in the pavement…He was forced to move into a high-rise in the De Beauvoir Estate in 2008, where he couldn’t dig, and died two years later. Now his house has been bought at auction by artists Tim Noble & Sue Webster. Very cool neighbours, and it’ll be interesting to see what they do to the place – apparently they wanna build a studio in what remains of the tunnels…Read more about it in the Anotherarticle from which I got facts & some pics!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +5 (from 5 votes)

5 thoughts on “Nya grannar

 1. Mia

  Hej Cajsa!

  Jag heter Mia och gör under några månader praktik på en organisation här i London som heter Feminism in London. På lördag (25/10) arrangerar vi en feministisk konferens på temat ”Positive Change for Women and Girls”.

  Det kommer bli en jätteinspirerande dag med föreläsningar, workshops, konstutställning, stalls och afterparty!

  Här hittar du all information: http://www.feminiminlondon.co.uk

  Vore jättekul om du kom eller om du ville nämna det i bloggen!

  Maila mig gärna om du vill ha mer information/press release etc

  Tack för en grym blogg!

  Mvh
  Mia

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 2. londoncalling Inläggsförfattare

  Hej Mia, vad kul! Nämner absolut, det låter ju som en jättebra grej! Roligt att du gillar bloggen också.
  Mvh/Cajsa

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 3. Pingback: blog entries i’ve liked this week. | hjartesmil

 4. londoncalling Inläggsförfattare

  Ja, visst är den fantastisk! Ser fram emot att se vad de gör med huset nu 🙂

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *