London

Marknadsmat

En av roligaste sakerna att göra på en lördag i öst är att gå till Broadway Market för lunch. I lördags blev det något av en amerikansk matdag för mig; började med en pastrami och rågbrödsmacka från Cure by Forbes.

Skulle gärna fått vara lite saltare men väldigt god. Och gjord på ekologiskt kött från Silcock’s bondgård i Kent.

Superfint väder också, jättemysigt att kunna sitta i solen i parken och att nästan ha T-shirtväder i slutet av oktober!

Jag och min kompis fortsatte till Spurstowe Arms för en lördagspint och amerikansk efterätt från Crosstown Donuts. Så sjukt goda, kolla inte på den hemsidan om du är sötsugen.

Jag valde en variant med hallonsytl; nästa gång jag är där vill jag absolut prova den som hade salted caramel och banan. De har hur många olika sorter som helst – tiramisu var också intressant! – och alla ser urgoda ut. Extraplus för de extremt fina papperspåsarna. På Broadway Market finns allt man kan tänkas vilja ha i matväg, plus andra marknadsstånd som säljer smycken och skivor till exempel. och så ligger det många bra pubar och barer i området = perfekt lördagshäng.

TRANSLATION: One of my favourite things to do in east London on a Saturday is visit Broadway Market. Yesterday I went for lunch with a friend and ended up having a bit of an American food day – started with a pastrami on rye sandwich from Cure by Forbes. Could have been a bit saltier but very tasty, and the meat is organic from the Silcock Farm in Kent, nice! Also nice to be able to hang out in the sunshine in the park and for it to practically be T-shirt weather at the end of October.

Then we went to Spurstowe Arms for a Saturday pint and dessert from Crosstown Donuts. Loved the raspberry jam one and the really well designed paper bags, and will definitely try other flavours in the future. Don’t look at that website if you have a sweet craving though!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +3 (from 3 votes)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *