London

Kanalcykling och gatukonst

Den kommande veckan är jag husvakt åt en vän som är hemma i USA och igår skulle jag hämta nycklarna hos hennes kompis, som bor på en husbåt, barge, på River Lee i östra London. Eftersom vädret var helt fantastiskt (till skillnad från idag, när vädergudarna tydligen kommit ihåg att det är januari) så bestämde jag mig för att cykla längs med kanalen hemifrån mig i De Beauvoir. Otroligt fint nere vid vattnet, och på väg mot Victoria Park var det fullt av solkatter och fiskmåsar.

En av de roligaste sakerna med att gå/cykla längs med kanalen är hur mycket gatukonst och fin graffiti man ser, som här, nära Vicky Park:

Precis där man tar av efter Victoria Park för att cykla upp mot Hackney Wick hade någon skrivit det bästa citatet från underbara tv-serien Friday Night Lights:

Hade faktiskt aldrig cyklat ända upp till Hackney Wick innan, men det var kul, och färre folk här än runt den delen av kanalen där jag bor. Vid Hackney Wick är det inte Regents Canal längre, utan Hertford Union Canal, och även här var kanalväggarna inspirerande.

Uppe vid den olympiska stadion åt folk pizza utomhus i solen och den tiogradiga värmen, och kanalen sträckte ut sig som en dröm framför cykelstyret.

Cyklade förbi ännu mer konst…

…innan jag till slut nästan var framme och körde längs med River Lee Navigation bredvid Hackney Marshes.

Vattnet var spegelblankt och när man nästan såg horisonten kändes det som att cykla längs med någon småstadskanal på semester, inte helt fel. Till slut var jag framme vid Clapton Park där kompisens husbåt låg. Det var verkligen det perfekta sättet att spendera en timme på en solig eftermiddag, och en rätt stor del av mig skulle gärna fortsatt cykla längs med kanalen så långt den sträcker sig.

För den som inte bor i London men vill cykla längs med Regents Canal, kolla upp att hyra en Boris bike – de är tunga men bra om man inte har en egen cykel, och finns lite överallt. Vill man börja cykelturen nära mig är Hertford Road det närmaste stället att hitta en, men det finns inte många ställen att lämna tillbaks cykeln efter Victoria Park så man kanske får köra tillbaks dit, helt enkelt! Och hyr för guds skull bara en om du är en någorlunda bra cyklist, det var ganska många turister som såg ut att vara nära att köra i kanalen och eftersom det är mycket folk som går längs med kanalen blir det jobbigt om folk inte har cykelvett. Det är f.ö. inte ohövligt att använda ringklockan här, utan folk uppskattar att få veta att du är bakom dem, och använd alltid klockan om du kör under en bro! Happy cycling.

TRANSLATION: Went on the most wonderful bike trip yesterday along the Regents and Hertford Union Canals and the River Lee, it was the perfect weather for cycling and the river stretched out like a dream before me. I also admired lots of the street art under the bridges and on the canal walls. Best way to spend a sunny afternoon! If you don’t have your own bike in the city, check out the Boris Bikes.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +4 (from 4 votes)

7 thoughts on “Kanalcykling och gatukonst

 1. Christian

  Bor du i De Beauvour numera? Mina gamla hoods! 🙂
  /Christian (som du drack öl med en gång för en herrans massa år sedan)

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 2. londoncalling Inläggsförfattare

  Hej vad kul, det var längesen! 🙂 Men jag tror jag bodde i De Beauvoir när vi fikade också, hade för mig att vi nästan var grannar? Varit där sen juli 2009, BÄSTA området!!! <3

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 3. Christian

  Javisst! Jag flyttade hem efter ett år. Hittade min gamla Londonblogg och plötsligt kom alla minnen tillbaka. 🙂 Jo, vi kanske var grannar redan då! Bodde ovanför garaget på Englefield Road, bredvid The Talbot.

  Hoppas allt är bra!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 4. Pingback: Mitt London: Journalisten Cajsa Lykke Carlson - LondonSwedes

 5. Pingback: Saker att göra en vårhelg | London


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *