London

Oh my Bao

 

Netil House har en liten gård där det säljs (dyra) second hand-möbler, smycken, kläder och prylar varje lördag när det också är Broadway Markets marknadsdag. Inne på gården hittar man även en del matstånd, först och främst fantastiska Bao London, som säljer Gua Bao, eller hirata buns som de också kallas (fast mest i USA.) Det är ångkokta bullar som fylls med kött eller grönsaker, samt olika såser och tillbehör. Jag har skrivit om stället tidigare här, och igår var jag så himla sugen på att äta bao igen!

De brukar ha några olika varianter att välja på. Igår var den ena deras klassiska, som innehåller fläskkött som har tillagats länge och är så mjukt att det faller isär i munnen, med inlagd gurka, finmalda jordnötter och (tror jag) hoisinsås.

Det andra alternativet var en vegetarisk gua bao med friterad rättika och en kryddstark sås. Den var nästan ännu godare? Bao är fortfarande min favoritmat i London.

Och jag fick dessutom reda på en kul nyhet igår: Bao London ska snart öppna sin egen restaurang! Den kommer att ligga på Lexington Street i Soho och ska slå upp portarna till våren. Tror att det kommer att bli jättebra och ett perfekt tillfäle för Baos ägare att utveckla sin taiwanesiska meny – de gör andra rätter än gua bao också. Tills den öppnar borde ni defintivt dra till Netil House och prova maten där. Öppet varje lördag mellan 12-15.30, men de säljer ofta slut på rätter senare på dagen…!

TRANSLATION: Netil Market, which is on each Saturday, same as Broadway Market, has a selection of vintage furniture, clothes and jewelry, but it’s the food stalls there that I’m really interested in – especially Bao London. I wrote about them before, here, and yesterday I decided that a gua bao was exactly what I felt like. I went and had one classic bun, with pork, peanut shavings, home pickles and (I think) hoisin sauce. It was just as good as I remembered it, so insanely yummy. The second bun was a veggie one with fried daikon in panko crumbs with a spicy sauce that was almost even better, totally craving one right now… Really recommend Bao if you’re east on a Saturday – they’re open noon until 3.30 but sometimes sell out of dishes as it’s so popular. Luckily Bao London is actually also opening a restaurant this Spring, at Lexington Street in Soho. Can’t wait!

Netil Market

13.23 Westgate Street, E8 3RL London

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +4 (from 4 votes)

2 thoughts on “Oh my Bao

  1. Pingback: Broadway Market-lördag | London Calling

  2. Pingback: BAO på Lexington Street | London Calling


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *