London

Haeckels

Haeckels7

Tidigare ikväll var jag på launchparty för en sån extremt fin pop-up shop, roliga märket Haeckels nya butik på Ace Hotel Shoreditch, som jag alltid älskar att besöka. Haeckels är ett av bara två företag som har licens för att skörda sjögräs på den engelska kusten.

Haeckels5

Sjögräset använder de sedan i sina hudvårdsprodukter, och de har också doftljus, parfym och hårprodukter. Allt är både väldesignat och väldoftande, och butiken är så snyggt gjord – bland inredningen fanns möbler från Victoria & Albert Museum.

Haeckles2

Haeckels

Parfymerna och doftljusen var båda väldigt frestande, men det är inte det billigaste märket – doftljusen kostar £50. Jag gillar verkligen att det står när ingredienserna plockades när man köper ljusen; som ”Picked on 1st August 2014. cloudy day.” Allt är handgjort i deras laboratorium på en klipptopp (!) i Margate, berättade grundaren Dom Bridges.

Haeckels9Dom Bridges

Haeckels4

Haeckels1

Gå och ta en titt på den här butiken meddetsamma, så himla fin och mycket designinspiration! Den är öppen i sex månader till. Efter att vi lämnat butiken gick vi till Ace Hotel proper för att dricka drinkar med sjögräs i. Första gången jag provat det…!

Haeckels10

Haeckels11

Och sedan avslutades kvällen med de urgoda, saftiga hamburgarna, pommes och grekisk sallad på Meat Mission:

Meat Mission

Burgers

Nu är min syster dessutom på besök från Sverige med en kompis, ska bli jättekul att hänga.

TRANSLATION: Had such a nice evening tonight that began at beautiful skincare, fragrance and hair care brand Haeckels pop-up shop at Ace Hotel in Shoreditch. I usually really like the things that Ace is involved in and this was no exception; the store is gorgeous, filled with cool objects, including some from the V&A museum, and the products are really, really nice. I especially liked the candles – love that it tells you when the ingredients were picked; so, your candle might say ”Picked on 1st August 2014. Cloudy day” and it tells you the coordinates of where the ingredients come from. Also, everything is hand crafted in a clifftop laboratory in Margate – how cool is that? The pop-up is kind of a must-visit if you’re into good interior design, and it’s open for six months, so there’s plenty of time.

Afterwards we went to the bar at Ace – which, true to form, only played 80’s hits and made you feel like you’re in a teen movie – to drink seaweed martinis. Very strong and pretty creepy-looking, but tasty!

Seaweed

Finished the night at Meat Mission with juicy burgers, greek salad and fries. And now my sister and her friend are visiting, so much fun!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)

2 thoughts on “Haeckels

  1. Pingback: Restauranger 2015 | London Calling

  2. Pingback: J.W. Andersons Workshops | London Calling


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *