London

Tisdagmorgon i söder

I morse började jag dagen med att faktiskt åka buss till ett jobb och insåg hur sällan jag behöver göra det så dags på dagen. Folk stod i kö (!) och väntade på busshållplatsen, men när bussen väl kom, kom det tre på samma gång och kön splittrades omedelbart. Jag skulle ner till vackra Bermondsey Street.

Bermondsey StreetHär ligger många fina, gamla hus, och flera bra restauranger och barer.

BermondseyhusJag var där för att gå på galleriet White Cubes Bermondseylokal.

White CubePå White Cube visades amerikanske konstnären Theaster Gates nya utställning, Freedom of Assembly. Jag tyckte att den var väldigt bra – verken är fascinerande, och deras bakgrundshistoria är ofta spännande/sorglig, som de abstrakta trätavlorna gjorda av gympasalsgolv från nedlagda Chicagoskolor. Även de tjärtäckta vaserna var fantastiska.

Theaster Gates1 Theaster GatesOch den här, gjord av verktygstavlor från nedlagda järnaffärer:

Theaster Gates2En mycket sevärd utställning, helt enkelt. White Cube är inte stort alls dock – fyra rum – så gör en heldag av det och kombinera med en kaffe på närliggande Borough Market eller middag på någon av Bermondseys restauranger – jag gillar José och Zucca.

Regent's Canal Sedan tillbaks till öst och en snabb promenad längs den somriga kanalen.

Regent's Canal1TRANSLATION: Took the bus down to Bermondsey and White Cube to see American artist Theaster Gates’ new exhibition. I loved it – the pieces are beautiful and fascinating, and the narrative behind them is often equally interesting; like the abstract wooden ”paintings” made from the gym floors of closed-down Chicago schools. White Cube in Bermondsey is one of my favourite galleries; I love the space and like the area a lot. It’s not the biggest though, so combine a visit with a coffee at nearby Borough Market or a restaurant visit: I like Zucca and José. Now I’m back east, working, after a short stroll along the Regent’s Canal.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +4 (from 4 votes)

2 thoughts on “Tisdagmorgon i söder

 1. mariell.

  cajsa, neste gong du er i bermondsey må du gå innom mel southerden sitt patisserie! 🙂

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 2. londoncalling Inläggsförfattare

  Åhhh ja, det ser helt fantastiskt ut ju! Macaron cake!!! *sur att jag missade det*

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *