London

Irland, del ett: Ön

Spenderat dagen idag med en catch-up efter att ha kommit tillbaks från Irland inatt! Hade en jättefin semester på en av Aran-öarna, som sagt, Inis Mór eller Inishmore som den heter på engelska. Det är den största av de tre och ligger ute i Galway Bay på Irlands västkust. Man tar färjan dit:

Ferry1 Ferry2Vi tog bussen från Dublin, vilket inte rekommenderas – den tar nästan fyra timmar (!), så bättre att flyga till Shannon. Sedan tar man en buss från Galway, som är helt underbart, som också tar typ en timme, och så båt i trekvart från Rossaveal. Reste nästa hela dagen på lördagen men det var det värt för att komma till ett ställe som ser ut såhär:

Mor Mor1 Mor2 Mor3Ön är ganska liten – 31 kvadratkilometer – så typ två dagar är lagom att vara där. Då hinner man cykla runt hela ön, se de vackra ruinerna, äta mycket skaldjur och dricka god öl på baren Tí Joe WattisMan kan åka häst och vagn också, men det gjorde mest de amerikanska turisterna, verkade det som! Att hyra en cykel kostar €10 per dag och är så värt. Och så kan man titta på sälar, som är lika nyfikna på en själv..!

Seal Seal2Vi bokade en av öns alla bed & breakfasts, den som heter Clai Ban, och var mycket nöjda – den var riktigt fräsch och ligger inte alltför långt från färjan. Vill gärna åka tillbaks till Inis Mór nån gång i framtiden, det var himla mysigt och avkopplande!

TRANSLATION: Like I said in the previous post, I had such a nice time at beautiful Inis Mór, one of the Aran Islands, this weekend! We stayed at the Clai Ban b&b, which was fresh, clean and in a great location not too far from the ferry. Saw seals, had really good local beer at Tí Joe Wattis, and cycled all over the island. I’d love to come back sometime; it was really relaxing and people were friendly. And the nature is amazing!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +4 (from 4 votes)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *