London

Dalstonsöndag

Tillbringade hela min söndag (när jag väl lämnade huset, that is) i Dalston, området som ligger närmast där jag bor i De Beauvoir. Började med att möta mina före detta kollegor och nuvarande kompisar, Amy, Anna och Kelly, på Beyond Retros fik som numera drivs av bra caféet Foxcroft & Ginger.

A&KSupergod mat – inte billig, men riktigt bra. Jag åt Eggs Benedict, som vanligt på en söndag. De såg lite tråkiga ut men smakade fantastiskt, med lavendelrökt prosciutto (I know!):

EggsBåda mina kompisar tog samma sak, stekt svamp med tryffelhollandaisesås på surdegsbröd. UHM.

TrufflesEfter att ha rotat igenom halva butiken och provat en massa grejor men inte köpt något gick vi till min absoluta favoritaffär i Dalston (och en favorit i London): Pelicans & Parrots. Det är en vacker vintageaffär, som framförallt har ett galet bra urval av kläder från europeiska märken, allt i riktigt bra skick. Inte billig vintage utan mer investmentpieces, alltså. Jag köpte en kjol och den finaste franska läderjackan:

JackaSenare mötte jag min kille och så gick vi för att kolla in Hackney Carnival på Ridley Road.

DalstonDet var urmycket folk och vi var vrålhungriga, så ställde oss i kön för att köpa jerk chicken:JerkTyvärr blev det otäckt och dramatiskt på karnevalen när en kille nästan blev knivhuggen; vi var i folkmassan när killarna flydde och det var lite panikstämning ett tag, men lugnade sig snabbt och det verkade inte som om någon blev skadad. Tråkigt slut på karnevalen, dock. Vi gick vidare till Rio Cinema för att se den nya filmen om bröderna Kray, som inte var särskilt bra. Så, rolig början och dramatiskt/sorgligt slut på en söndag, alltså!

TRANSLATION: I had a very Dalston Sunday yesterday with amazing brunch with friends at the new Foxcroft & Ginger café Beyond Retro. Continued with clothes shopping in wonderful Pelicans & Parrots, where I bought a beautiful French vintage leather jacket. Then I went to the Hackney Carnival with my boyfriend to eat jerk chicken and listen to the sound system. It was fun but took a sad turn as a young boy was almost stabbed; we were in the crowd and saw the kids flee. It doesn’t seem like anybody got hurt though, luckily, but it was a sad end to the carnival. Ended the evening at Rio Cinema with the new film about the Kray brothers, which was pretty crap..!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +4 (from 4 votes)

One thought on “Dalstonsöndag

  1. Pingback: Blomsöndag | London Calling


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *