London

Ölhelg på Mother Kelly’s och Crate

Mother Kelly's1Min syster Maja och hennes kompis Linnéa var och hälsade på mig i helgen och vi gjorde bland annat två roliga öliga saker. Började fredagkvällen på fina ölbaren Mother Kelly’s  i Bethnal Green som ligger under järnvägen bland en massa andra kul uteställen, bland annat en cocktailbar och fina restaurangen Mission som jag gillar mycket. Mother Kelly’s är himla trevligt, och så har de alla bra, ovanliga ölsorter man kan tänkas vilja ha, antingen på flaska eller på fat.

Mother Kelly's2Jag drack bland annat en IPA (tror jag?) som smakade Earl Grey-tea och var urgod, och Pressure Drop’s Pale Fire som är min nya favoritöl. Mysigt att sitta ute också, och mycket folk! De lite ovanligare ölsorterna serveras inte som en hel pint utan två tredjedelar av en pint (kostar runt £3.80 för de flesta) så man kan smaka flera olika.

CajsaPå lördagen blev det ännu mer öl. Vi drog till Hackney Wick för att besöka Crate Brewery.

Hackney WickDet börjar bli mer och mer gentrifierat, men jag gillar fortfarande Hackney Wick. Gillar hur mycket street art man ser här också, och den ändras hela tiden – här på Crates framsida, där deras nya cocktailbåt ligger.

Hackney Wick1Väl där skulle vi gå på bryggeritur igen! Det har jag och Maja gjort flera gånger innan och den här gången var det alltså Crates tur.

Brewery tourMycket bra guide, som kunde svaret på allas frågor, och det var många frågor från gruppen. Alla verkade superölintresserade och det var inte bara män, skönt eftersom ölturer kan bli ganska gubbiga. Dessutom drack vi flera sorters riktigt god öl; bäst var deras stout och IPA. Går man turen (som kostar £15) så får man även köpa en av deras roliga pizzor för halva priset om man köper en pint efteråt.

Pizza Cajsa & MajaEfteråt gick vi till Victoria Park för att se fyrverkerierna för Guy Fawkes, och så vidare till puben The Gun och sedan avslutade vi dagen hemma hos min kompis Anna i hennes underbara lägenhet. Och nu är jag förkyld men är i Sverige i en vecka, så det är i allafall väldigt avkopplande.

TRANSLATION: My sister Maja and her friend Linnéa were in London last weekend and we had two really good beer days. On Friday we visited excelletn tap room Mother Kelly’s in Bethnal Green, and on Saturday we took the brewery tour at Crate. It was great – the guide was super knowledgeable and it was nice that there were so many women in the group. Also, the beer was brilliant, especially the stout and IPA, and you get half price pizza with a pint if you’ve taken part in the tour. Liked it a lot! Ended the Saturday with fireworks in Victoria Park and drinks in my friend Anna’s wonderful flat.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +4 (from 4 votes)

One thought on “Ölhelg på Mother Kelly’s och Crate

  1. Pingback: På utflykt & utställning i Hackney Wick | London


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *