London

Öst och väst

Nu är jag i Sverige för julen. Ganska skönt, även om en vit vinter hade varit lite juligare. Försökte lägga upp ett inlägg i lördags men det har varit klydd med bloggen hela helgen (kanske någon slags tekniskt underhåll?) så det får bli nu istället!

Blackhorse StudiosI förra veckan åkte jag långt, långt österut för en intervju, ända till Blackhorse Studios i Walthamstow.

WalthamstowDet är ett superfint ställe där över 40 människor som jobbar med kreativa yrken har sina studios – allra bäst var träslöjdsrummet där det doftade otroligt gott av sågspån och borrning. På nedervåningen finns ett fik med kaffe från goda Wood Street.

Wood Street CoffeeHär hålls också en marknad utanför studion; värt att kolla upp om man ska till Walthamstow! Och Assemble, som vann årets Turner Prize, har (eller har haft) också sin studio här och ska komma tillbaks nästa sommar för att designa en ny byggnad med fik och events space. Så kul med så mycket kreativ inspiration, och att se att det fortfarande går att starta nya småföretag i London – om än en bra bit utanför centrum.

Kensington 2Ganska stor kontrast mot i lördags, när jag stack till västra London för att göra lite julshopping. Här är det byggnaderna som imponerar – så himla fina. Stannar alltid och stirrar på de vita stenkolosserna som en annan turist, och tar såna här bilder, typ:

Hyde ParkVandrade vidare mot den gigantiska Whole Foods-butiken på High Street Kensington – älskar Whole Foods så mycket! Och såg fler fantastiska hus på vägen dit.

Kensington 1Även om jag verkligen älskar öst är det alltid trevligt/imponerande att åka till Kensington, Notting Hill etc., och se hur vacker mycket av arkitekturen är här.

TRANSLATION: East met West for me last week when I first went far, far east, to the wonderful Blackhorse Studios in Walthamstow for an interview. About 40 creatives have their spaces here, including Assemble, who won the Turner Prize this year and will design a new space for the studios next year – pretty exciting! Loved the wonderful smells from the woodwork space, and the coffee from Wood Street Coffee which has a cafe downstairs. There’s also sometimes a market held outside that may be worth checking out if you’re in Walthamstow!

The contrast to Saturday was striking, when I went to do some shopping in west London. Love the gorgeous buildings around here – living east you tend to forget that this kind of architecture exists in London…!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +4 (from 4 votes)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *