London

Restauranger 2015

Året börjar ju lida mot sitt slut, så jag tänkte göra några stycken snabbsummeringar på ställen jag gillade 2015! Det behöver inte vara helt nya ställen, utan bara några av de jag gillade mest under året. Vi börjar med restauranger, så utan inbördes ordning kommer här några stycken som jag tyckte var <3 <3 <3 i år.

Untitled-2Lonzo vid London Fields är lillsyskonet till fina Lardo på närliggande Richmond Road och öppnade nån gång i somras. Jag var där på en pressmiddag och fullständigt älskade det – extremt, extremt god mat. Mycket av det de serverar (som brödet och deras salami) görs på plats, och det är en rolig meny med modern italiensk mat. Deras musslor är urgoda, och burratan, och kalvtungehamburgaren…alltså, allt jag åt här var något av det godaste jag ätit. Stället är pyttelitet och det finns bara ett stort bord som man sitter vid tillsammans med andra gäster. Tror att det skulle vara ett bra dateställe (fint och mysigt) eller för en catch-up med en kompis över ett glas vin och lite snacks – eller så hyr man hela för en födelsedag! Kanske nästa år…

Franco-Manca3-440x660Franco Manca har jag bloggat om tidigare, men jag var där igen precis innan jul för en supertrevlig dubbeldate med en kompis och hennes amerikanske fästman, och det påminde mig om vilket bra casualställe det är. Surdegspizzan är (oftast) riktigt god – är det mycket folk kan det vara lite hit-and-miss, men när den är god är den supergod, och billig: deras dyraste pizza kostar bara £6.95 vilket är superbt för London! De har gott och prisvärt vin och öl, och det är opretentiöst och avkopplat. Också bra för en date (kanske inte en helgkväll eftersom det kan vara supermycket folk då, dock) eller kompishäng/föräldrabesök. Bästa tipset om man inte vill spendera för mycket pengar och är pizzasugen.

72a860c5-0e34-4465-9585-709a91cf583e-2060x1236Berber & Q är en ny restaurang nära kanalen i öst och Haggerston Station. Här serveras kött och mezze från mellanöstern och maten är super, supergod; som en mycket mer avancerad och lyxigare version av Mangalrestaurangerna i Dalston. Man får den på brickor à la Meat Mission och det är stora portioner av kött, som till exempel kycklinvingar i harissa och revbenspjäll i dadelsirap-glasyr. Prova absolut en av smårätterna till – det finns hur mycket roliga grönsaker som helst, så är man vegetarian kan man äta bara mezze. Berber & Q kan man inte boka bord på och det är definitivt ett gå-ut-ställe, de spelar hög house och techno så inget för en lugn familjemiddag utan mer ett ställe att börja en lördagskväll på. Vill gärna gå tillbaks och prova fler av rätterna, det var fantastiskt gott och spännande smakkombinationer.

Bao-LexingtonBao öppnade sin första restaurang tidigare i år efter att tidigare bara haft ett stånd på Netil House. Restaurangen ligger i Soho och serverar Baos underbara taiwanesiska ångkokta bullar fyllda med kött, grönsaker och goda såser. Jag är helt besatt av deras mat, så är superglad att de har en egen restaurang nu! Den är stängd mellan 15 och 17.30, så bäst för lunch eller middag. Jag gillar typ alla deras baos men den klassiska fläskbaon är alltid ett bra val, eller den med friterad rättika…yummm. Bra för en god lunch när man shoppar i centrum, eller för kompishäng innan man går ut!

Cropped exterior ModernPantry_exterior_low-1The Modern Pantry är en supertjusig restaurang på gränsen mellan Shoreditch och finansdistriktet The City, och det märks – här hänger de lite trendigare finansvalparna för att fira M&As och andra lyckade pengatransaktioner. Det är den andra restaurangen från Modern pantry (första är i Clerkenwell) och det finns både en liten tapasmeny om man vill hänga i baren, och en restaurangmeny för en större middag. Urgod modern engelsk/europeisk mat och mycket produkter från lokala leverantörer; ät bläckfisk från Cornwall och hjort från Suffolk här! Dyrt, men lokalen är jättefin. Bäst för en lyxmiddag för att fira något, och prova en av deras goda cocktails när du ändå är där! Värt att klä upp sig för också.

GRACE-DENTChick n’Sours får bli det första av två extratips (hade tänkt göra fem men åt tydligen på fler roliga ställen än jag kom ihåg i år!) Ligger supernära mig och jag var där i somras för att fira min kompis Justines födelsedag. Tyckte då att skinnet på kycklingen var lite för hårt friterat, men smaken var supergod och deras house sours är riktigt bra cocktails. Chick n’ Sours skulle vara det perfekta stället att äta på innan man går ut, eller ett gå ut-ställe i sig självt! Extraplus för trevlig personal och fin inredning. Här blir busyyyy, så var beredd på att köa om du kommer på en fredag eller lördag när de inte tar bokningar.

Hash-E8Hash i E8 kan jag bara inte låta bli att tipsa om igen. Är man bakfull en söndag eller vill börja helgen med en dekadent jättebrunch så är det Hash man ska gå till. Allt på menyn är urgott och portionerna är väl tilltagna. Jag gillar deras belly benedict och pig muffin, och deras chorizo and sweet potato hash, som typ är som pyttipanna! Kom tidigt eller var beredd på att köa, bara – alltid mycket folk här, men maten brukar vara väl värd väntan. Mitt ultimata seg helglunch-ställe.

Så, det var några av mina favoriter från 2015 – hoppas ni har nytta av det, och god jul! Kommer att göra liknande listor på pubar/barer samt fik och kanske även shopping innan nyår.

TRANSLATION: I decided to make a list of five places I visited for the first time this year (apart from Franco Manca) and liked, but it ended up being seven…! <3 <3 <3 So here are some of my favourites out of the restaurants I discovered this year; enjoy, and merry Christmas! Will do a similar list for pubs/bars and potentially cafés and shopping, too, before the New Year. To read this in (badly translated) English, click here.

(Bao and Hash pics by me, Chick N’Sours from Evening Standard, Berber & Q from The Guardian, all others restaurants’ own.)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +4 (from 4 votes)

One thought on “Restauranger 2015

  1. Pingback: Barer/pubar 2015 | London Calling


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *