London

Barer/pubar 2015

God jul! Så skönt att vara hemma + har fått superbra julklappar i år <3 Och här kommer andra delen i min årssummering av ställen jag gillade 2015; barer och pubar den här gången! Första, om restauranger, finns här. Här följer alltså några uteställen där jag hade roligt i år, utan inbördes ordning. Så gott som alla i öst, eftersom det är där jag går ut 99% av tiden…

VictoriaThe Victoria i Dalston har jag varit på mycket i år; hade min födelsedag där i augusti, min killes band hade en spelning där, och en kompis har haft klubbkvällar där, så jag har hängt där en del i allmänhet! Den stora, gamla puben har goda hamburgare från Psychic Burger och ett ”hemligt” rum bakom en bokhylla, där det hålls spelningar och klubbkvällar. God öl och oftast kul klientel; på somrarna kan man med fördel sitta på bänkarna utanför puben och spana på folk! Är man i stan till nyår så ska de ha nyårsfest med Tarantinotema: nästan lite ledsen att jag redan har andra planer, eftersom Mia Wallace ju är den ultimata maskeradoutfiten…

DSC_0470-cropped_567Mother Kellys i Bethnal Green gillar jag jättemycket. Det perfekta stället att besöka för ölälskaren eftersom de har PRECIS all öl man kan tänkas vilja ha här, och mycket på fat. De flesta sorterna serveras i 2/3 pint istället för en hel pint, och man får dem i glas som passar ölsorten, så man kan prova flera olika utan att bli för full. De har någon slags mat här också, typ charcuteriebrickor, men det är definitivt ölen och stämningen man går hit för! Man kan också köpa öl i flaska här. Min syster Maja, som kan allt om öl, gillar den från Beavertown.

imageNära Kellys, längre upp på Cambridge Heath Road, hittar man Satan’s Whiskers. Cocktailbaren är liten och blir alltid full, så på helgerna är det säkrast att boka bord! Väldigt, väldigt goda cocktails, och personalen är bra på att rekommendera drinkar. Spelar alltid bra hiphop när jag varit där, och har en mysig, intim stämning – bra för en date! De har god mat också, om man vill ha något att äta till sin cocktail, och här finns även öl och vin, men är man där är det definitivt en cocktail man ska satsa på. De har öppnat en andra lokal nu också, i Dalston, nära The Victoria, men jag har inte haft tid att kolla upp den än. Är drinkarna lika bra där kan det nog bli en ny favorit…

webversion-thedr_exterior_9639Duck & Rice i Soho är så knasigt så att det funkar? En dyr kinesisk gastropub som serverar roliga ölsorter och har en jukebox som spelar en superkonstig låtblanding (på deras hemsida kan man välja vilka låtar som spelas i puben). De har jättegod opastöriserad Pilsner Urquell och stället ligger lägligt till på Berwick Street. Perfekt om man vill gå på ett annorlunda ställe i centrum. Dessutom är barmaten fantastiskt god – perfekt kinesisk snackmat, som sesame prawn toast och crispy duck roll. Dyrt, som sagt, men kul för en särskild date eller för en snabb öl!

10150701_385206888356065_6370894399719552085_n The-GunThe Gun på Well Street har jag alltid gillat, men tyckte det kändes som om den låg lite off när den öppnade. Nu har tiden hunnit ikapp den och puben har varit proppfull varje gång jag varit där på sistone! Besökte den för två kompisars födelsedagar i år och varit där några gånger utöver det. Gillar deras ölutbud, deras mat och deras personal, och det faktum att puben är så liten att den automatiskt känns supermysig. Dessutom är den snygg, och förutom god öl så serveras det också bra cocktails här. Win.

loungeBonustips: Scenario i Stoke Newington. Gå hit och spela tevespel och drick öl!

TRANSLATION: I’m in Sweden and have had such a nice, chilled Christmas so far – and gotten really good Christmas presents! Here come the next list of things I liked this year; bars and pubs this time (restaurants is here.) A few new ones, a few old faves. Google translate here for those who don’t read Swedish!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +3 (from 3 votes)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *