London

Konsttips till helgen

Hej från ett kallt London! Alltså, inte kallt med svenska mått (5°), men med tanke på hur milt det varit + hur ovana alla britter är vid kyla, så beter sig alla som om det var minus 15.

Cajsa CarlsonFast jag tycker att det är kul att kunna använda pälsjacka, iallafall ett tag – och så åker jag till Kanarieöarna om en vecka, så eh, jag klarar mig. Och det känns att året har börjat på riktigt nu – många kul saker som händer. Igår började ljusfestivalen Lumiere London, som håller på t.o.m söndag i centrala London och vid King’s Cross. Är nog fantastiskt häftigt – en massa ljusskulpturer gjorda av olika konstnärer. Jag tänker försöka att åtminstone kolla in King’s Cross-delen!

86872-ocubo1030Mer info om festivalen hittar ni här.

condo-web-smallDenna helgen lanseras även Condocomplex, ett roligt initiativ där 23 internationella konstgallerier visar verk på 8 olika Londongallerier. Ska skriva om det för jobbet, så räknar med att spendera helgen med att fara fram och tillbaks över staden till alla de olika gallerierna, ska bli kul! Läs om det här. Båda utställningarna är gratis. Och ikväll ska jag dricka cocktails med före detta kollegor – bra början på helgen.

TRANSLATION: Hi from a pretty cold London! So funny though, it’s about 5° and people behave like it’s -15°. Still, nice to be able to use my fake fur coat for a while, and I’m going to the Canary Islands in a week, so I’m pretty okay with a bit of cold before then..! And you can tell that the year has properly started now – there’s loads of stuff happening this weekend. I’d love to try to check out the Lumiere London festival, as well as art event Condocomplex. Both free, both look great. Starting the weekend tonight with cocktails with some former colleagues – can’t wait.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +4 (from 4 votes)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *