London

Lucky Chip på Ridley Road Market

I torsdags fick jag chansen att gå på öppningen av Lucky Chips nya restaurang på Ridley Road Market! Är ett stort fan av deras hamburgare och nu har de alltså, istället för att bara säljas på olika pubar, öppnat en helt egen restaurang.

Lucky ChipDet var supermycket folk som alla ville testa konceptet fint vin + hamburgare. På ett sätt är det ganska sorgligt att den öppnar på just Ridley Road, som varit en lokal marknadsgata i hundra år och vars kunder inte är de mer välbärgade, nyinflyttade Dalstonbor som kommer att äta på Lucky Chip. Känns verkligen som the end of a era; innan har Market Bar varit det enda hipsteriga stället på gatan, och det är mycket mindre upmarket. Å andra sidan är det nästan konstigt att det inte hänt tidigare, så mycket som resten av Dalston förändrats de senaste sju åren (har bott i närheten sedan 2009…) Hursomhelst var maten väldigt god – prova deras ceviche-aktiga tonfisktartar och missa för allt  världen inte cheeseburgaren som är super. Fanns även andra lustiga förrätter, som en hot dog bhaji – en blanding mellan en varmkorv och en kryddstark indisk bhaji. God men lite konstig, Patrick försökte ta en bild av den pga. mycket märkligt utseende:

PatrickBra vinutbud också, och priserna var i pubprisklass eller något över – ett glas vin kostade £5.50, en förrätt typ £6.50 och hambrugarna kostade från typ £7.90. Bra ställe om man är hamburgersugen och bra läge för den som sedan vill gå ut i Dalston, men som sagt, känns lite konstigt att se Ridley Road börja förändras!

TRANSLATION: I’m a big fan of Lucky Chip’s burgers and got to visit their new restaurant at Ridley Road in Dalston! The food is lovley and the pricing is good, but there’s a part of me that feels very strange about the changes the street has undergone. I guess it was to be expected, as the rest of Dalston has definitely changed a lot over the seven years I’ve lived around there, but it still feels a bit sad- previously, the only hipster-y place on the street has been the brilliant Market Bar and that’s a way less sleek operation. Lucky Chip does make great burgers, though, so I do recommend the food – and the tuna tartare starter is amazzzing.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +3 (from 3 votes)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *