London

Newport Street Gallery

NPSG facade_© Victor Mara Ltd, Photo Prudence Cuming_1En av mina favoritsaker att göra i London är fortfarande att åka till en ny del av staden och upptäcka saker man aldrig sett förut, så för några månader sedan begav jag och min kompis Dimitra oss söderut för att spana in Newport Street Gallery. Det ligger i Vauxhall, som jag inte besökt sen min kompis DJade på en av de stora gayklubbarna där nere för hundra (eller iallafall typ sju) år sedan.

Gallery 1 © Victor Mara Ltd, Photo by Prudence Cuming Associates Newport1Galleriet grundades av omdebatterade konstnären Damien Hirst och visar mycket konst från hans egna samlingar. Det öppnade sent i fjol, så fortfarande hyfsat nytt – och så ligger det i en superfin byggnad i en del av stan som jag inte besöker så ofta.

Gallery 4 © Victor Mara Ltd, Photo by Prudence Cuming AssociatesFör tillfället visas, precis som när jag var där, John Hoylands vackra ”Power Station Paintings”, som ni ser på bilderna ovan. MYCKET sevärd, tyckte jag, och inträdet är gratis. Det ska öppna en restaurang i byggnaden snart också, men just nu finns det inte ens ett fik. Så när jag och D var där gick vi en ganska lång promenad längs Themsen till Brunswick House. Det är en lustig antikaffär/restaurang/cafe som ligger i en gammal byggnad bland en massa nya höghus.

Brunswick HouseHär i närheten ligger också säkerhetstjänstens, MI6, högkvarter, och amerikanska ambassaden ska flytta hit snart. Det märks inte inne på Brunswick House, som ser ut som en korsning mellan något David Lynch skulle skapa och en gammal tants vardagsrum.

Screen Shot 2016-02-01 at 10.55.00Dimitra på Brunswick House

Tog en öl och åt nötter i den superfina matsalen och jag skulle gärna komma hit på middag nån gång också! Brunswick House2TRANSLATION: Still love discovering new places in London! Last year me and my friend Dimitra visited Damien Hirst’s new gallery Newport Street Gallery, which was (and is) showing John Hoyland’s beautiful ”Power Station Paintings”. They’re so definitely worth seeing, and entry is free. Though there’s supposed to be a restaurant opening later, there’s not even a cafe in the gallery yet, so we took a long-ish walk to Brunswick House for a drink and snack. Love the ambience of this weird antiques shop/restaurant/cafe, which looks like a mix between something David Lynch would create and the living room of your dotty old aunt. Would love to come back for dinner here sometime, too.

(1,2,4 pressbilder/press images.)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +4 (from 6 votes)

2 reaktion på “Newport Street Gallery

  1. Pingback: Jeff Koons på Newport Street Gallery | London

  2. Pingback: Maltby Street Market | London


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *