London

Dover Street Market

Dover Street8Legendariska modevaruhuset Dover Street Market öppnade i London 2004 – och gjorde Dover Street till ett måste för andra modebutiker; nu finns Acne också där, och Victoria Beckham, bland andra. Så nu har Dover Street Market helt sonika flyttat vidare, till den forna Burberrybyggnaden på Haymarket, en av stans mest halvtrista, turistiga delar.

Dover Street7Men Dover Street Market tar ju verkligen hit modemagi!. Jag besökte varuhuset på öppningsdagen igår med en kompis och det var så kul att spana på folk; allt från kvinnor som såg ut att chefa på franska Vogue till söta, finniga tonårspojkar, som killen ovan, som köade tålmodigt för något – förmodligen Palace x ArkAirs camokollektion.

Dover Street Dover Street1Inne på varuhuset, som har fem våningar, är det ljust, väldesignat och välkomnande – inte konstigt att designen är bra när grundaren Rei Kawakubo ligger bakom den. Varje märke inne i butiken fick skapa sitt eget utrymme; jag gillade geniet J.W.Andersons lekplats, inspirerad av en liknande i hans hemstad i Nordirland:

Dover Street2Det är också roligt att personalen är så trevlig; alla verkade verkligen tycka att det var kul att vara där – även om en tjej i kassan informerade oss att de hade haft ”a lot of emergiences” på morgonen innan de öppnade.

Dover Street5

Dover Street Market har också ett café högst upp för när man blir shoppingtrött.

Dover Street6 Dover Street4Det är ett fantastiskt ställe och ett absolut måste om man gillar mode eller bara vill se verkligt snygg butiksdesign! Ska också bli intressant att se om Dover Street Market kan göra för Haymarket vad det gjorde för Dover Street.

TRANSLATION: Yesterday I visited Dover Street Market’s new space on Haymarket, a pretty boring, tourist-y stretch of central London. But DSM is certainly bringing its fashion magic to the area – it’s gonna be interesting to see if it can do for Haymarket what it did for Dover Street, which now has lots of other big fashion names. I loved the design inside the spacious building, which was created by founder Rei Kawakubo and then each brand got to design its own space. Really liked J.W. Anderson’s playground, inspired by one in his hometown in Northern Ireland. There’s also a café on the top floor and it’s a great place to people watch, as DSM is visited by everyone from women who look like they work at French Vogue to adorable spotty teenage boys queuing to buy the latest Palace drop. Definitely recommend a visit.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +5 (from 5 votes)

4 thoughts on “Dover Street Market

  1. Pingback: Shoppinglördag i centrum | London

  2. Pingback: Guide till mellandagsrean i London | London

  3. Pingback: Reatider i London | London

  4. Pingback: Nya Japan Centre i Soho | London


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *