London

Onsdagsmat på Ace Hotel och Morito

Onsdags var värsta matpremiärdagen för mig. Började på Ace Hotel, där jag gick på ett launchparty för Freddie Janssens fina, inspirerande bok Pickled. Den handlar, precis som det låter som, om inläggningar och har recept på allt från kimchi till chipotle pickled eggs. Givetvis fanns det mycket kimchi på festen:

Kimchi

Den fick man äta i otroligt läckra grilled cheese-mackor (seriöst kanske den bästa grillade ostmackan jag provat!) och så drack vi Pickletinis. Det är en konstig och salt men ganska god cocktail – som en dirty martini, men med en inlagd gurka istället för oliv.

Kimchi grilled cheese Pickletini

Efter Ace var det dags att röra sig österut, till nya Morito på Hackney Road. Jag har varit på originalMoriton på Exmouth Market tidigare och gillade den mycket. Den är en tapasbar och så är även denna, men här ligger fokuset mer på grekiska, snarare än spanska, smårätter. Kocken Mariana växte nämligen upp på en båt i Grekland – lifegoals, etc.

Morito Morito1

Fin, ljus lokal precis bredvid Sager & Wilde på Hackney Road, i ett område som är riktigt roligt för gastronomer nu. Och maten var fantastiskt god – både jag och min kompis Jenny som jag var där med bestämde oss för att komma tillbaks så snart som möjligt!

Morito2 Cajsa

Så var det med den matonsdagen. Var väldigt mätt när jag kom hem… Nu är jag i Sverige för att fira min pappas födelsedag och ser fram emot svensk mat och solvärme i trädgården, tillbaks i London på måndag kväll.

TRANSLATION: Had such a food-focused day on Wednesday when I visited the launch of Freddie Janssen’s fun, inspiring new book Pickled at the Ace Hotel, where we ate grilled cheese kimchi sandwiches that were among the best grilled cheese ones I’ve ever had, and drank salty Pickletinis – like a dirty martini but with a pickle instead of olive! Continued the evening at the brand new Morito on Hackney Road which held its launch party the same night and enjoyed beautiful Greek and mediterranean tapas. Both me and Jenny, my dinner companion, agreed to come back as soon as possible. Great food day – I was SO full when I got back home though!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +4 (from 4 votes)

2 thoughts on “Onsdagsmat på Ace Hotel och Morito

  1. Pingback: Sager & Wilde på Hackney Road | London

  2. Pingback: Best of 2016: Mat | London


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *