London

Helgbilder

Barbican2

Lite saker som jag lyckades göra i helgen trots att Brexit ligger som en blöt, illaluktande filt över hela landet just nu: bland annat göra ett jobb hemma hos en man som faktiskt bor på Barbican! Kulturcentret är ett av mina absoluta favoritplatser i London, och jag har skrivit om många av deras utställningar. Man kan bo i lägenheterna som omger det, och de är som en våt dröm för alla som gillar brutalistarkitetktur. Kolla bara:

Barbican4

Lägger man på ett filter ser det ut som ett vykort frän nån öststatsresort på sjuttiotalet:

Barbican1

Älskar det. Och lägenheten var superfin, med originalinredningen kvar och utsikt över den privata trädgården – riktigt kul att få besöka den, och jag blev rätt sugen på att också bo här. I lördags skulle jag gått på midsommarfest som blev inställd eftersom vädret varit uselt hur länge som helst. Lyckades pricka in några timmars solsken innan det började monsunregna igen och träffade Kajsa i Clapton:

Kajsa

För midsommarlunch på svenska caféet Cooper & Wolf! Det var supergott och kändes faktiskt ganska midsomrigt (nämnde jag att det började regna?)

Midsommarlunch

Ahhhh så gott. Ska dessutom till Stockholm nu i helgen, så det blir nog mer svensk sommarmat för mig snart..Missing DogOch så gick jag förbi den här skylten om en bortsprungen hund i helgen som muntrade upp mig litegrann – den ser ut som en gremlin! Min kompis som jag var där med bara ”But why would you want to find that?” Hoppas att de hittar hunden 🙁

Annars är stämningen här fortfarande chockartad. Pundet är lägre mot dollarn än det varit på 31 år, både Labour och Tories har en massa slitningar inom partierna, och en mängd rasistiska attacker har redan rapporterats. En bekant till mig som är spansk bad en kvinna hövligt (och på engelska) att flytta sig så att han kunde gå av tunnelbanan och fick svaret ”you don’t tell me what to do, learn my language first'”. Vadihelvete. Det är verkligen riktigt deppigt i London just nu – särskilt med tanke på att staden var ett av de ställen i landet där flest röstade för att inte gå ur EU. Många, mig inkluderad, hoppas på att det blir en parlamentsomröstning, som Geoffrey Robertson beskriver här. Vi får väl se – oavsett vad som händer lär det ta ett tag innan saker förändras för londonsvenskar *håller tummarna*.

TRANSLATION: Had a pretty good weekend despite Brexit hanging over it like a stinking, wet blanket. Started it on Friday when I got to visit a flat in the Barbican! Love the brutalist cultural centre and would love to live here myself, though I’d miss having a garden. It looks like a 1970’s east bloc vacation complex and that’s pretty much why I’m into it. I also managed to make it to Clapton for an awesome midsummer lunch with my friend Kajsa, at Swedish café Cooper & Wolf. It was super tasty and felt really midsummer-y, especially when it started raining…Also enjoyed the sign for a missing dog (which I hope they find, naturally,) that looks like a gremlin – the friend I was with then was like ”why would they want to find that?”

Otherwise, mainly feeling really upset about Brexit, still, and shocked at the amount of racist attacks happening already. A Spanish friend politely and in English asked a woman on the tube to let him through, and she said: ”you don’t tell me what to do, learn my language first'”. Fuckers. I’m keeping my fingers crossed this happens.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +4 (from 4 votes)

2 thoughts on “Helgbilder

  1. Pingback: Måndagsbio på Curzon Bloomsbury | London

  2. Pingback: Margate med Maja | London


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *